Uyuşturucu maddeye 'Bonny' geçit vermedi

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü bünyesinde görev yapan narkotik dedektör köpeği 'Bonny' uyuşturucu...

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü bünyesinde görev yapan narkotik dedektör köpeği 'Bonny' uyuşturucu madde geçişine izin vermedi. Aramada, 1 milyon 40 bin TL değerinde 13 kilogram Bonzai uyuşturucu madde ele geçirildi.

Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahasına gelen EB1693AT Bulgaristan plakalı otomobil ekipler tarafından durduruldu. Şüphe analizi kapsamında, X-Ray cihazından geçirilen araçta, dedektör köpeği Bonny son kontrolleri yaptı. Dedektör köpeğinin aracın kapılarına aşırı tepki vermesi üzerine ekipler tarafından bu nokta üzerinde aramalar yapıldı.

Reklam
Reklam

Yapılan arama sonucunda 1 milyon 40 bin TL değerinde 13 kilogram Bonzai uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili Bulgaristan uyruklu araç sürücüsü A.R.A. ile araçta yolcu olarak bulunan M.M.K. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Aynı gün içerisinde, yurt dışına çıkış yapmak üzere gümrük sahasına giren bir otobüste arama yapıldı. Bonny’nin de görev aldığı aramalarda, otobüsün koltuğunun önüne bırakılmış bir poşet fark edildi. Koklatılan poşete, dedektör köpeği aşırı tepki verdi. Görevliler tarafından açılan poşetin içinde bisküvi ve meyve bulundu. Yapılan detaylı aramada, bisküvi ve meyvenin içinde şeffaf bantlarla sarılı 2 paket halinde, piyasa değeri 18 bin TL olan 3 kilo 15 gram afyon sakızı bulundu.

Olayla ilgili olarak, uyuşturucu maddenin bulunduğu koltukta yolcuuk yapan İran uyruklu M.R.M. gözaltına alındı. Her iki olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: