Uyuşturucu Operasyonu

İzmir ve Diyarbakır'da düzenlenen eşzamanlı uyuşturucu operasyonunda 18 kişi gözaltına alınırken, polisler, satıcıların alışveriş yaparken...

İzmir ve Diyarbakır'da düzenlenen eşzamanlı uyuşturucu operasyonunda 18 kişi gözaltına alınırken, polisler, satıcıların alışveriş yaparken gizlice çekilen görüntülerini yayınladı.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışmaları sonucunda harekete geçti. İzmir merkez ve Menemen ilçesi ile Diyarbakır'da uyuşturucu ticareti yapan kişiler kameralarla takip edildikten sonra operasyon için düğmeye basıldı. Yapılan eşzamanlı baskınlarda 18 kişi gözaltına alındı. Özel harekat ekiplerinin katıldığı operasyon kameralara yansıdı. Satıcıların birbirleri arasında uyuşturucu alışverişi yaparken ele geçirilen görüntülerinin ardından şafak vakti belirlenen ev ve adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 35 kilo 345 gram esrar, 1 hassas terazi, 1 el yapımı tabanca, 14 fişek, 1 tüfek ve tüfeğe ait fişekler, meşe tabir edilen esrar maddesi imalatında kullanılan jelatin ele geçirildi. Köpeklerle yapılan aramalarda pet şişe ve çöplerin içine gizlenmiş tek içimlik hazırlanan meşe esrarlar bulundu.

Reklam
Reklam

ALIŞVERİŞ KAMERADA

Narkotik ekipleri operasyon düğmesine basmadan önce titiz bir çalışma ile zehir tacirlerinin suçüstü görüntülerini çekti. Görüntülerde uyuşturucu satışı yaptığı düşünülen zanlı elindeki ufak bir torbaya koyulan esrar maddesini gizlice başka bir zanlıya veriyor. Narkotik ekipleri ise, şahısları tespit ettikten sonra özel harekt ekiplerinin katılımıyla operasyonu gerçekleştirerek 18 kişiyi gözaltına alıyor.

Narkotik Büro Amirliği ekipleri, daha önce uyuşturucu satıcılarına yönelik Menemen ve il merkezinde düzenledikleri operasyonda 30 kişiyi gözaltına almış bunlardan 15'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Operasyonda, 62 kilo 414 gram esrar maddesi, 241 adet ecstasy hap, 10 adet fişek tabir edilen esrar maddesi ele geçirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: