Uyuşturucu Operasyonu Polis Kamerasında

İran’dan temin ettikleri eroini, TIR’ın şoför mahalli arkasına saklanmış olarak Hollanda’ya sevk edilecek 80 kilo...

İran’dan temin ettikleri eroini, TIR’ın şoför mahalli arkasına saklanmış olarak Hollanda’ya sevk edilecek 80 kilo 150 gram eroin, Kocaeli’de düzenlenen bir operasyonla ele geçirildi. Operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, eroinin zulasız olarak getirilmesi polisi şaşırttı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapan uyuşturucu şebekesinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan 2 aylık çalışma sonucunda 18 Temmuz 2012 tarihinde Kocaeli’nde şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, İstanbul girişinde durdurulan TIR’da yapılan aramalarda 157 paket halinde daralı 80 kilo 150 gram eroin ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan şahıslan üzerinde yapılan aramalarda uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen, 2 bin 300 dolar ve 20 bin Euro’ya el konulurken, olayla ilgili A.A., M.V.Ö. ve T.K. isimli 3 şahıs gözaltına alındı. TIR sahibi A.A Mardin’de kiralayıp ayrı bir yoldan geldiği aracı ile birlikte Sultangazi’de yakalanırken, hırsızlıktan 4 suçu bulunan şoför M.V.Ö kontrolündeki TIR’a da el konuldu. Öte yandan Sakarya’dan itibaren takibi yapılan TIR’ın 80 kilo eroinin zulasız olması da polisleri şaşırttı.

Emniyet’teki ifadelerinden sonra Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilen 3 zanlının tutuklandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: