Uyuşturucu Uzmanı Akdoğan: Arkadaşlarınızı Seçerken Dikkat Etmelisiniz

Muş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde madde bağımlılığı konusunda uzman Ayhan...

Muş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde madde bağımlılığı konusunda uzman Ayhan Akdoğan, sigara, alkol ve her türlü uyuşturucu alışkanlığına; arkadaş, merak, eğlence, özenti, moda, gerginliği-stresi azaltma, bilgisizlik ve yanlış inancın sebep olduğunu bildirdi. Uzman Akdoğan, "Bu nedenle arkadaşlarınızı seçerken dikkat etmelisiniz. Seçtiğiniz iyi modeller, iyi hedefleri, iyi hedefler ise iyi bir geleceği oluşturur.” dedi.

Muş Emniyet Müdürlüğü, madde bağımlılığına karşı öğrencilerin bilinçlenmesi amacı ile Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi’nde öğrencilere yönelik konferans düzenledi. Muş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli madde bağımlılığı konusunda uzman Ayhan Akdoğan, öğrencilere, madde bağımlılığı konusunda uyarılarda bulundu. Akdoğan, “Madde bağımlılığı konusunda farkındalık artırıcı bilgilendirme semineri verip öğrencilerimizi, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan, kötü ve art niyetli insanlardan korumak istiyoruz. Okullarımızda öğrencilerimize, rehber öğretmenlere ve velilere madde bağımlılığı konusunda bilgiler aktarmaktayız. Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) olarak, madde bağımlılığı ile kapsamlı bir mücadele vermekteyiz. Bu farkındalık için düzenlenen bilgilendirme seminerleri de bu kapsamda düzenlenmektedir.” diye ifade etti.

Reklam
Reklam

Sigara, alkol, her türlü uyuşturucu maddeler ve bu maddelerin pazarlanması konusunda öğrencilere bilgir veren Akdoğan, şunları söyledi: “Arkadaş, merak, eğlence, özenti, moda, gerginliği-stresi azaltma, bilgisizlik ve yanlış inanç, madde bağımlılığının başlama sebeplerinin başında geliyor. Bu nedenle arkadaşlarınızı seçerken dikkat etmelisiniz. Seçtiğiniz iyi modeller, iyi hedefleri, iyi hedefler ise iyi bir geleceği oluşturur. Fiziki ve psikolojik olarak çöküntüye uğrayan kişinin genç yaşlarda ölümü kaçınılmaz olur. Tüm bu olumsuzlukların yaşanmaması için doğru arkadaş ve çevre seçimi hayati önem taşır. Hayat yolunda kimlerle adım atıyor ve yaşıyorsan, sonuçta o yönde mutlulukla ve mutsuzlukla biter. Olumlu çevre mutluluğa, olumsuz çevre ise mutsuzluğa götürür. Bu noktada eğitim, hayatımızın her aşamasında şart.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: