Uyuşturucu zanlısının terör örgütü bağlantısı çıktı

İstanbul narkotik polisinin uyuşturucu şebekesine yönelik iki ayrı operasyonunda 153 kilo eroin ile 128 kilogram...

İstanbul narkotik polisinin uyuşturucu şebekesine yönelik iki ayrı operasyonunda 153 kilo eroin ile 128 kilogram esrar ele geçirildi. 13 kişinin tutuklandığı operasyonda zanlılardan birinin bölücü terör örgütünden poliste kaydı bulunduğu ortaya çıktı.
Uyuşturucu operasyonu kapsamında İstanbul’da 6 ay önce başlatılan çalışmada uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı belirlenerek harekete geçildi. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturmada adresleri belirlenen zanlılara yönelik operasyonda 200 paket halinde 104 kilo 200 gram eroin ele geçirildi. Bu operasyonun hemen ardından gözaltına alınan İ.Ö ile C.Ö’nün verdiği bilgiler doğrultusunda İstanbul’da Atatürk Sanayi Sitesi’ndeki bir adrese ulaşıldı. Burada yapılan operasyonda bir araçtan uyuşturucu çıkaran 4 kişi gözaltına alındı.
Araçtaki İstanbul’daki operasyonlarla eş zamanlı olarak Hakkâri Yüksekova ve Van'da da çalışma yürüten polis 11 zanlıyı daha yakaladı.
Operasyonlarda 153 kilo 600 gram eroin ile 128 kilo 325 gram esrar, 7 bin 560 Euro, 20 Dolar ve 8 bin 200 TL ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan zanlılardan T.D’nin bölücü terör örgütünden poliste kaydı bulunduğu belirtildi. Polis, uyuşturucu geliri ile terör örgütü arasındaki bağları araştırıyor.
Adliyeye sevk edilen 13 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz