Uyuşturucudan kurtulmak için 'kör oldum' dedi

Yurt dışından kuryeler aracılığı ile Türkiye’ye uyuşturucu getirilmesi konusuyla ilgili narkotik polisinin Pendik’te yaptığı operasyonda...

Yurt dışından kuryeler aracılığı ile Türkiye’ye uyuşturucu getirilmesi konusuyla ilgili narkotik polisinin Pendik’te yaptığı operasyonda iki uyuşturucu kuryesi yakalandı. Yutarak midelerinde taşıdıkları toplam 1 kilo 796 gram kokain ile yakalanan zanlılardan birinin uyuşturucuyu çıkartırken kör olduğunu söylemesi dikkat çekti.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü timlerinin aldığı bilgiler doğrultusunda Pendik’te iki şüpheli kadını gözaltına aldı. Polis tarafından takip edilerek yakalanan zanlıların hava yoluyla Türkiye’ye geldiklerini tahmin eden polis, iki kadını sağlık kontrolü için hastaneye sevk etti. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen ve mide röntgeni çekilen Jane Njeri N’nin midesinden 67 kapsül halinde 928 gram kokain çıkarıldı.

Reklam
Reklam

Riziki Mutune M. isimli kadının muayenesi sırasında ise ilginç bir olay yaşandı. İlaç verilerek midesindeki uyuşturucu çıkarılmaya çalışılan kadın, “Kör oldum, göremiyorum.” dedi. Midesinden 61 kapsül halinde 868 gram kokain çıkartılan kadının içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için böyle bir girişimde bulunduğu belirlendi. Yapılan tespitlerde kadının kör olmadığı anlaşıldı.

Ülkelerinde herhangi bir işte çalışmayan ve kişi başı bin - 2 bin dolar karşılığı bu işi yaptıkları belirlenen zanlıların izlerini kaybettirmek için Türkiye’ye aktarmalı olarak geldikleri belirlendi. Kenya vatandaşı iki kadının Brezilya-Kenya-Birleşik Arap Emirlikleri aktarmalı olarak aynı uçakla Türkiye’ye geldikleri ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz