Uyuşturucunun şifresi 'lahana'

Konya Narkotik polisinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan örgüt liderinin sokak satıcılarına esrar gönderirken şifre olarak "lahana" kelimesini kullandığı ortaya çıktı.

KONYA (İHA) - Lahana şifresini kullanan 11 uyuşturucu taciri, bugün adliyeye sevk edildi.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 6 ay süren çalışmanın ardından Özel Harekat polisinin desteğiyle Konya merkezli Adana, Uşak ve Mersin'de eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonda gözaltına alınan 11 şüphelinin evlerinde yapılan aramada toplam 15 kilo esrar ile bir miktar eroin bulundu. KOM'da ifadeleri alınan 11 şüpheli, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Konya polisinin 6 ay süren çalışmasında ilginç detaylar da ortaya çıktı. Sürekli şehir değiştiren örgüt lideri Sinan K'nin uyuşturucu ticaretinden elde ettiği geliri saklamak için pazarcılık yaptığı belirlendi. Örgüt liderinin paraya ihtiyacı olan zor durumdaki kişileri seçip kurye olarak kullanarak, esrarı Konya'daki sokak satıcılarına ulaştırdığı iddia ediliyor. Sinan K'nin yakalanmamak için birlikte hareket ettiği sokak satıcılarına, "Kaç kilo lahana istiyorsunuz?" diyerek göndereceği esrarın miktarını belirlediği de ortaya çıktı. Lahana diye sevk edilen uyuşturucu her defasında polis tarafından ele geçirildi.

Polis, 2 ay önce de aynı şebekenin Mersin üzerinden uyuşturucu getiren kuryesi Ali K'yi 8 kilo esrarla yakalamıştı. Borcu olduğu için uyuşturucu taşıyan Ali K'nın, kız kardeşinin rehin olarak tutulduğunu söylemesi üzerine rehine kurtarma operasyonu yapılmıştı. Polis, rehin tutulan Ayşe K'yi kurtarırken, rehin alan Yılmaz M. ve Uğur B'yi yakalamış ve tutuklanmasını sağlamıştı.