Uyuşturucuya Karşı Milli Mücadele Çağrısı

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Dr. Ümit Atman, gençler için madde bağımlılığına karşı savaş verilmesi gerektiğini belirterek,

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Dr. Ümit Atman, gençler için madde bağımlılığına karşı savaş verilmesi gerektiğini belirterek, milli mücadele çağrısı yaptı.
Son günlerde sık rastlanan, madde bağımlısı gençlerin sokaklardaki baygın haldeki görüntülerine dikkat çeken Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Dr. Ümit Atman, bu durumun içler acısı olduğunu söyledi. Dr. Atman, bu durumu üzücü ve vahim olarak değerlendirdiğini anlatırken şöyle dedi:
"Artık konuşmaktan ziyade bir şeylerin yapılması gerekiyor. Öncelikli olarak anne ve babaları da içine katarak farkındalık yaratmalıyız. Hedef gençlerimizin uyuşturucuya hiç başlamamalarını sağlamak. Artık zombileşme dediğimiz tablo ile karşı karşıyayız. Çünkü sentetik ürünlerin kullanımı çok arttı. Eskiden piyasadaki uyuşturuculara bu kadar kolay ulaşılmıyordu. Artık sentetikler sayesinde çok kolay ulaşılabilir hale geldi. Doğal maddelerle bu sentetikleri karıştırıp gençleri uyuşturucuya bulaştırıyorlar. Bir kere denediklerinde bağımlı hale geliyorlar.
Bağımlı bir gencin tedavi sürecinin çok zor olduğunu ve AMATEM'in yetersiz kaldığını savunan Dr. Atman, "Yapılan çalışmalar gösteriyor ki bir genç tedaviye başlama kararı aldıktan sonra en az 5 kez bağımlılığı bırakıyor ve tekrar başlıyor. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ndeki AMATEM bünyesinde yatak sayımız 24. Bölge hastanesi olmasına karşın bu sayı sınırlı. Bağımlı hastayı 15 gün yatırıp, kontrole gelmesi gerektiğini söyleyerek bırakıyoruz. Tedavinin en az 1 yıl veya 1.5 yıl olması gerekir. Piyasadaki uyuşturucu tacirleri o gençlerimize tekrar ulaşabiliyor. Bağımlılık beyinde olduğu için gençlerin uyuşturucuya tekrar başlama olasılığı yüksek oluyor" diye konuştu.
SOSYAL VE MESLEKİ REHABİLİTASYON ÖNEMLİ
Sentetiklerin laboratuvarlara gerek kalmadan mutfakta üretilebildiğini belirten Atman, 2 veya 3 sentetiğin bir araya getirilip bağımlılık yapıcı madde haline getirebildiğine dikkat çekti. Madde bağımlığı tedavisinden sonra gençlerin toplumda kolaylıkla kabul edilmediğini de söyleyen Atman, şöyle konuştu:
"Tedavi sürecinden sonra bu gençlerimizin sosyal ve mesleki rehabilitasyonu da çok önemli. Gencimiz bir kere o maddeye bulaştı mı üzerinde ömür boyu 'madde bağımlısı' damgası bırakılıyor. Toplumdaki bu anlayışı değiştirmek gerekir."
SEFERBERLİK ZAMANI
Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Dr. Ümit Atman, madde bağımlılığına karşı ciddi anlamda bir mücadele başlatılması gerektiğini vurgularken, "Ben bu işi milli mücadele ruhuyla yapıyorum. Ülkemizin her kesiminin de böyle yapması gerektiğine inanıyorum. İkinci Kurtuluş Savaşımızı gençlerimiz için madde bağımlılığına karşı vermeliyiz. Milli mücadeleyi başlatmamızın zamanı geldi. Gelecek nesillerimizin beyinlerinin uyuşturulmaması ve ayakta durması gerekir. Artık herkesin bu taşın altına elini koyması gerekir. Topyekün bir seferberlik yapmanın zamanı geldi de geçiyor bile" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: