Uyuşturucuyla savaş başladı

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında oluşturulan 'Terörle Mücadele Özel Temsilciliği' uygulamasına son verilmesinin söz konusu olmayacağını belirterek, "Benim sözlerimin bir tespit olduğunu herkesin görmüş olması lazım. Bu tespitim tamamıyla Amerika'ya yöneliktir" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştirilen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katılan Başbakan Erdoğan, toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine, "Şüphesiz, tabii ki görüşeceğim, görüşüyorum. Bundan sonra da görüşmeye devam edeceğim" dedi.

Reklam
Reklam

Erdoğan, 'Terörle Mücadele Özel Temsilciliği' uygulamasına son verileceği veya uygulamanın değiştirileceği yönündeki iddiaları da yalanlayarak, "Hayır, böyle bir şey söz konusu değil. Benim sözlerimin bir tespit olduğunu herkesin bir defa görmüş olması lazım ve bu tespitimin eğer önünü, arkasını iyi dinlemişseniz, takip etmişseniz tamamıyla Amerika'ya yöneliktir. Bu çalışmada soyut değil somut neticeler beklediğimizi, biz paşamızı bu göreve atamadan önce de zaten söylediğimiz bir şey. Paşamız şu anda bizim özel temsilcimiz olarak böyle bir görevi sürdürmektedir" değerlendirmesini yaptı.

Terörle mücadelenin tek başına verilecek bir mücadele olmadığının altını çizen Başbakan Erdoğan, ülkeye gönül vermiş tüm insanların ve tüm kurumların el ele vermesi gerektiğini vurguladı. Basının da bu noktada kendini bir kenara çekmemesini isteyen Erdoğan, "Basın da bu işin içinde. Yazılı ve görsel olarak yerini alması gerekir. Medyanın da burada yazılı ve görsel olarak çok önemli görevi var. Hep birlikte bu mücadeleyi verip, bu mücadeleden başarıyla galip çıkmamız lazım" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan gazetecilerin sorusu üzerine uyuşturucu ile mücadele konusundaki görüşlerini de açıkladı. Uyuşturucu konusunda özellikle okullara yönelik sıkıntıların olduğunu hatırlatan Erdoğan, buna yönelik ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını bildirdi. Bir taraftan yasal çalışma da yaptıklarını anlatan Erdoğan, bu konuda yazılı ve görsel medyadan da destek beklediğini kaydetti. "Bu konu hepimizin, ülkemizin ortak bir meselesidir" diyen Erdoğan, konunun sürekli gündemde tutulmasını da eleştirdi.

Erdoğan, "Bunları sürekli olarak gündemde tutmak, sürekli olarak yayın yapmak bunu propaganda etmekten başka bir şey değil. Aslında buna yönelik olarak bununla mücadelede ne gibi önlemler alabiliriz, bu konuda ortak bir çalışmanın içerisine girmemiz gerekiyor" diye konuştu. Erdoğan, bu konuda Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet'ten Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın gerekli adımları atacağını ifade ederek, "Hep birlikte bu konuda adımlar atacağız. El ele vereceğimiz bir mücadele ile gelecek kuşaklarımızı bu istiladan, bu müpteladan kurtarmamız lazım. Bu hepimizin ortak sorunudur. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları ve hazırlıkları yapacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Erdoğan, bir gazetecinin 'Gençlere mesajınız olacak mı?' yönündeki sorusuna da şu karşılığı verdi:

"Gerek sulu, gerek kuru tüm uyuşturuculardan gençlerin uzak durmasını ve buna yönelik ilişkilerin gençliğimizin geleceğini karartmak olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Anneler, babalar da yavrularının üzerinde bu konuda daha hassas davranmalıdır. Okul yönetimlerimizle ilgili olarak gerek öğretmenlerimizin gerek müdürlerimizin, vermekte oldukları mücadeleleri çok daha hassas ve çok daha fazlasıyla vermeleri gerekmektedir. Tüm güvenlik güçlerimizle bu konuda okul çevrelerinde yapılmakta olan maalesef bu işin tüccarlığına yönelik sert tedbirlerimiz var. Üzerine üzerine bu konuların gideceğiz."