Uyutulup soyulan şoför 4. günde uyandı

Konya'da içeceğine katılan uyuşturucu madde ile uyutulup 900 TL'si ve taşıdığı yükün bir kısmı çalınan kamyon şoförü, bilinci kapalı olarak kaldırıldığı hastanede 4 gün sonra kendine geldi.

Olay, geçtiğimiz cuma günü Konya-Aksaray karayolunun 5. kilometresinde meydana geldi. Bir kamyonun kaldırıma çarpıp durduğunu öğrenen polis ve sağlık ekipleri olay yerine hareket etti. Sağlık ekipleri kamyonda bulunan sürücü Adem Aksay'ın (45) baygın yattığını görerek, ilk müdahaleyi yapıp Konya Numune Hastanesi'ne kaldırdı. Konya Numune Hastanesi Acil Yoğun Bakım Servisi'ne bilinci kapalı bir şekilde yatırılan Aksay'ın uyanmaması üzerine doktorlar, uyuşturucu madde ile uyutulduğunu düşünerek müdahalede

Reklam
Reklam

bulundu. Günlerdir sürekli uyuyan ve arada birkaç dakika uyanan kamyon şoförü, olayın 4. gününde kendine gelebildi. Seyir halindeyken uyuyan şoförün kaldırıma çarpıp durmasının ise büyük bir trafik kazasının yaşanmasını engellediği öğrenildi.

Başından geçen olayı anlatan Adem Aksay, "Perşembe günü Eskişehir'den yola çıktım. Yolda bir kişi el kaldırdı, ben de gittiğim yere kadar götüreyim diye araca aldım. Bozüyük'te mola verdik, beraber yemek yedik. Sonra ben araca gittim, o da yolda bir şeyler içeriz diyerek meşrubat aldı. Yolda giderken meşrubatı içtikten sonra kendimi kaybettim ve hastanede uyandım. Sonra öğrendiğime göre beni uyutup cebimdeki 900 TL'yi almış. Araçta soba yüklüydü, onun da bir kısmı çalınmış" dedi.

Acil Yoğun Bakım Servis Sorumlusu Uzman Doktor Hasan Kara, kamyon şoförünün sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. Kara, "Hastamız bilinci kapalı bir şekilde getirildi. Biz uyuşturucu madde verilip uyutulduğunu düşünerek hareket ettik ve tedavisini yaptık. Şimdi bilinci yerine geldi. Günlerdir devam eden uykusu tamamen geçti, sağlık durumu gayet iyi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hastanede günlerdir uyuyan kamyon şoförünün bugün taburcu edilmesi beklenirken, polis eşkalini belirlediği şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.