Uzakdoğu Ülkeleri De Mesir Macununda Şifa Buldu

Uzakdoğu ülkeleri, şifayı balla yapılan mesir macununda buldu. Manisalı girişimci Aslı Pulcuoğlu, Merkez Efendi’nin yüzyıllar...

Uzakdoğu ülkeleri, şifayı balla yapılan mesir macununda buldu. Manisalı girişimci Aslı Pulcuoğlu, Merkez Efendi’nin yüzyıllar önce 41 çeşit
baharatla Yavuz Sultan Selim'in eşi ve Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan için hazırladığı reçeteyi uygulayarak 'Dr. Mesir' markasıyla ürettiği macunu ihraç etmeye başladı.

Genç girişimci, ilk ihracatını Malezya’ya yaptı. Pulcuoğlu’nun sattığı 4 ton mesir macunu, oradaki distribütör tarafından Çin, Tayland, Singapur, Endonezya ve Honkong’a da gönderilecek. Uzakdoğu ülkelerine mesir ihracatı yaparak bir ilki gerçekleştiren Pulcuoğlu, Rusya ve İngiltere pazarı için de anlaşma sağladı. Hiçbir katkı maddesi içermeyen ve çam balıyla üretilen mesir, kısa bir süre sonra bu iki ülkedeki eczane ve marketlerde de satılmaya başlanacak. Pulcuoğlu’nun sonraki hedefi ise Afrika pazarına girmek.

Reklam
Reklam

Asli Pulcuoğlu, bu işe 1,5 yıl önce internet üzerinden mesir macunu satarak başladığını söyledi. Daha sonra yurt dışındaki fuarlara katılarak mesiri tattırdığını ve çok olumlu tepkiler aldığını aktaran Pulcuoğlu, “Olumlu tepkiler gelince ve dünyanın hiçbir yerinde mesir gibi bir ürün olmadığı için bu işin büyük bir pazar olduğunu fark ettim. Merkez Efendi’nin reçetesini uygulayarak, üç ay önce mesiri çam balı ile üretmeye başladık. Biz şeker veya glikoz kullanmıyoruz. Çam balı şekerlenme yapmaz. Balı doğru noktalardan alıyoruz ve mesire en iyisini koyuyoruz.” dedi. Ballı mesire ciddi miktarda talep geldiğini belirten Pulcuoğlu, “Uzakdoğu pazarına girmek gerçekten zordur. Talepler üzerine Malezya’da bir firma ile anlaştık ve ilk ihracatımızı buraya 4 ton olarak yaptık. Ürünümüz Malezya üzerinden Çin, Tayland, Singapur, Endonezya ve Honkong’a da gidecek.” diye konuştu.

En büyük hedeflerinin Afrika pazarına girmek olduğunu vurgulayan Pulcuoğlu, “Avrupa pazarından ziyade Afrika pazarıyla irtibattayız. İlişkide olduğumuz ülkeler Libya, Cezayir, Tunus ve Sudan. Görüşmelerimiz devam ediyor. Mesirin kan yapıcı ve vücut direncini yükseltici özelliği olduğu için Afrika ülkelerinde böyle bir ürüne ihtiyaç olduğunu düşündük. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren bu ülkelere de ihracata başlamayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’de bir ezberi bozmaya çalıştıklarına değinen Asli Pulcuoğlu, “Anne sütünden kesilen çocuklara 2 yaşından itibaren mesir macunu yedirilmesini tavsiye ediyoruz. Çocukların metabolizmasını kuvvetlendiriyor ve vücut direncini artırıyor. İçinde hiçbir katkı maddesi olmayan ve balla üretilen mesir, tam bir şifa kaynağıdır. Yabancı ülkeler de mesirin önemini anladı. Mesiri ihraç etmemiz, Manisa’nın tanıtımı yaparken insanlara şifa konusunda doğru ürünü sattığımızı da gösteriyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: