Uzaktaki Kardeşler Muğla'da

'Uzakta bir kardeşim var' projesi kapsamında Van'ın Çaldıran ilçesinden Muğla'ya gelen 110 kişilik öğrenci ve...

'Uzakta bir kardeşim var' projesi kapsamında Van'ın Çaldıran ilçesinden Muğla'ya gelen 110 kişilik öğrenci ve öğretmen grubu, Bodrum, Marmaris, Milas ve Fethiye'yi keşfetti.

Muğla Valiliği ve Piri Reis Eğitim Kurumları tarafından kardeşliği pekiştirme adına hazırlanan proje kapsamında Van'dan uçakla Muğla'ya gelen 110 kişilik öğrenci ve öğretmen grubu, Piri Reis Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nuri İleri ve kardeş aileler tarafından çiçeklerle karşıladı. Kolejde, kardeş aileleriyle birlikte akşam yemeğinde buluşan öğrenciler, gruplar halinde Muğlalı ailelerin evlerine konuk oldu.

Reklam
Reklam

Çaldıran ilçesinden 110 öğrenci ve öğretmen, ziyaretlerinin ilk gününde Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'nde tekneyle gezerek, su samurundan deniz kaplumbağasına kadar birçok hayvan ve bitki türlerini görme imkânı buldu. Hayatlarında ilk defa uçağa binmenin heyecanını tadan öğrencilerin birçoğu, aynı zamanda ilk defa deniz görmenin de mutluluğunu yaşadı. Gökova Körfezi ve Akyaka sahilinde gezen öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirdi. Öğrenciler daha sonra gruplara ayrılarak Fethiye, Bodrum, Dalaman, Milas ve Marmaris ilçelerine giderek tatil yörelerinde gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: