Uzaktan kumandalı mayınlara jammer önlemi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında bölgeye gönderdiği yeni jammer araçları görev başında. Havaların soğuması ile güvenlik önlemleri artı yol kontrolleri ve mayın taramalarında jammer araçları kullanılıyor.

Terör örgütü PKK'nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla Siirt, Şırnak ve Hakkari'de kırsal alanda güvenlik önlemleri artırıldı. Gabar, Kato ve Körkandil dağlarının yüksek tepelerine kar yağmasından sonra bölgede havaların aşırı soğuması nedeni ile teröristlerin tekrardan Kuzey Irak'taki kamplara kaçışların engellemesi için bölgede güvenlik önlemleri karadan ve havadan artırıldı.

Reklam
Reklam

Siirt ili ve ilçe sınırları içerisinde bulunan ve terör örgütün barındığı Gabar, Körkandil ve Kato dağı çevresindeki yerleşim alanlara yönelik terör örgütün uzaktan kumandalı mayın eylemlerini gerçekleştirmesine engellemek amacı ile bölgede çok sayıda asker göreve başladı. Geniş güvenlik önlemelerin alındığı ve Kuzey Irak'a uzanan Gabar dağı çevresinde arama tarama faaliyetlerini yürüten komandolara bölgede ilk defa görülen jammer araçları ile uzaktan kumandalı eylemlere karşı sinyallerin kesilmesi amacı ile kullanılıyor. Terör örgütü daha önce yaya ve askeri konvoyların geçiş güzergahına yerleştirdiği uzaktan kumandalı mayınları patlatması sonucu çok sayıda asker şehit olmuş ve yaralanmıştı bu eylemlere karşılık kullanılmaya başlayan jammer araçları artık bölgede yaya olarak arama faaliyetlerini yürüten askerlere eşlik ederken havada kobra ve skorsky helikopterler de Gabar dağı çevresinde alçak uçuşlar gerçekleştiriyorlar.

İHA