Uzan Grubu'nun rüşvet davası

ADANA (İHA) - Mahkemenin tayin ettiği bilirkişiye rüşvet verdikleri iddia edilen Rumeli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Uzan ve ÇEAŞ eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ertuğrul Başar ile rüşvet aldığı iddia edilen bilirkişinin yargılandığı davadan tahliye kararı çıktı. Gıyabi tutuklama kararıyla aranan sanık Mehmet Ertuğrul Başar, mahkemeye teslim olduğu gün 10 milyar lira kefaletle serbest bırakıldı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3. duruşmaya, "rüşvet vermek" suçundan haklarında 4 ile 12 yıl arasında ağır hapis cezası istemiyle yargılanan Rumeli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Uzan (69) gelmezken, ÇEAŞ eski Genel Müdür Yardımcı Mehmet Ertuğrul Başar (52) ile Hasan Cihan Yılmazsoy avukatlarıyla hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan ve duruşma günü 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen sanıklardan Mehmet Ertuğrul Başar, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Sanık Başar, "Berke Barajı'nda Proje Genel Müdürü iken ben 10 binlerce kağıda imza attım. O kağıttaki imza taklitte olabilir bana ait de olabilir. İmzam varsa bile gerçekte istemeden atmış olabilirim. Rüşvete aracılık yapmadım. Suçsuzum. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Diğer tutuksuz sanık Hasan Cihan Yılmazsoy ise daha önce verdiği ifadelerini tekrarladığını söyledi.

Mahkeme heyeti, duruşma sırasında gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilen Mehmet Ertuğrul Başar'ın 10 milyar lira kefaletle tahliyesine karar verirken, duruşmaya bugüne kadar hiç katılmayan Kemal Uzan'ın gıyabi tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Kemal Uzan ve ÇEAŞ eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ertuğrul Başar, 2002 Yılında Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davalarında bilirkişi olarak görevlendirilen Hasan Cihan Yılmazsoy'un rapor imzalamaması için rüşvet vererek menfaat sağlamakla suçlanıyorlar.

Reklam
Reklam