Uzanların hayvanları da satılıyor

SAKARYA (İHA) - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzanlar'ın araçlarından sonra Sakarya'nın Pamukova İlçesi Batacak Köyü yakınlarında bulunan çiftlik evindeki hayvanları da satışa çıkartıyor.

Cem ve Hakan Uzan'a ait Sakarya'nın Pamukova İlçesi'ne bağlı Bakacak Köyü'nde bulunan ve TMSF tarafından el konulan çiftlikte yaşayan çok sayıda hayvan satışa çıkarılıyor. Aralarında İngiliz yarış atları, mandalar, boğalar ve cins ineklerin bulunduğu çiftliğe ilk kez İHA ekibi girmeyi başardı. TMSF tarafından satışa çıkarılacak hayvanların arasında ilk sırada İngiliz engelli atlamada yarış atları geliyor. Özel bakıcıları bulunan isimleri Frits, Nabucco,Meibloem, Cosy Cottage, Maurıce ve Amber adındaki atlar ihale yöntemi ile satılacak.

Reklam
Reklam

Hayvanlar 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunu'nun 85. maddesine göre açık artırma yoluyla ve peşin para ile satılacak. TMSF tarafından amme borçlularından dolayı haczedilen cinsi, özellikleri ve muhammen değerleri belirtilen menkul malların satışa sunulacağı ve ihalenin 20 Ağustos 2004 tarihinde saat 14.00'te menkul malların bulunduğu Sakarya'nın Pamukova İlçesi Bakacak Köyü'ndeki çiftlikte yapılacağı belirtildi. İhalede verilen bedelin, muhammen bedelin yüzde 75'inden aşağı olması veya hiç alıcı bulunmaması halinde 8 gün sonra aynı saatte ve aynı yerde 2. kez ihale yapılacağı vurgulandı.

SATIŞA ÇIKARILAN HAYVANLARIN FİYAT LİSTESİ TMSF tarafından satışa sunulan atlardan 'Fritz' isimli koyu renkli İngiliz kısrağının 5 milyar, 'Nabucco' isimli siyah renkli İngiliz kısrağının 4 milyar, 'Meibloem' isimli kahverenkli kısrağın 4 milyar, 'Cosy Cottage' isimli kahverenkli kısrağın 4 milyar, 'Maurıce' isimli kısrağın 4 milyar ve 'Amber' isimli kısrağın 3 milyar lira olduğu belirtildi.
Satışa çıkarılan ineklerin fiyatlarının ise Simental sağmal inek 2 milyar, Holstein kısır inek 1 milyar 700 bin, Holstein sağmal inek 2 milyar 250 bin, Holstein melezi sağmal inek 1 milyar 800 bin, Holstein sağmal inek 1 milyar 800 bin, Holstein inek 1 milyar 500 bin, Holstein gebe inek 1 milyar 800 bin, Holstein melezi gebe inek 1 milyar 800 bin ve Simental gebe ineğin 2 milyar olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Çiftlikte doğan ve yaşları 1.5 ila 2.5 arasında iri cins Simental ve Holstain boğalardan 3 tanesi 4 milyardan, bir tanesi 2 milyardan ve bir tanesi 3 milyar 200 bin liradan satılacak. Çiftlikte boğalardan başka özel cins ineklerin buzağıları bulunurken yaşları 2.5 aylık ile 6 aylık arasında değişen hayvanlar 350 milyon ila 700 milyon arasında

satışa sunulacak. Satışa çıkarılan 3 adet mandanın fiyatları ise 1 milyar, 1 milyar 40 bin ve 1 milyar 800 bin arasında değişiyor.

Büyükbaş hayvanlardan sonra satışa çıkarılan hayvanlar arasında 1 adet koyun 140 milyon, 1 adet koç 300 milyon,1 adet keçi 130 milyon, 1 adet teke 250 milyon, 1adet kuzu 110 milyon ve 1adet oğlak 100 milyondan satışa sunulacak.

Öte yandan çiftlikte 100 adet aralarında hindi, kaz, ördek ve tavuklardan oluşan kümes hayvanları da bulunurken bu hayvanların daha sonra çiftlik arazisi ile birlikte satışa sunulacağı öğrenildi.