Uzanlarınn çiftliğine kiracı aranıyor

ADAPAZARI (İHA) - Uzanların Sakarya'nın Pamukova İlçesi Bakacak Köyü'nde bulunan ve Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan bin 500 dönüm arazi üzerine kurulu bulunan çiftlik, TMSF'nin başına dert oldu.

Yaklaşık 30 kişinin çalıştığı ve içerisinde at, inek, keçi ve koyunların bulunduğu çiftliğin aylık gideri 100 milyar lirayı bulunca TMSF çiftliğe kiracı bulabilmek için Pamukova Belediyesine "Bize kiracı bulun" diye istekte bulundu.

Pamukova Belediye Başkanı Feridun Turan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde TMSF'den yetkililer yanımıza gelerek çiftlik için kiracı bulmamızı istediler. TMSF'den gelen yetkililer çiftliğin masraflarının fazla olduğunu söylediler. Bölgedeki havanın soğuk olması yüzünden kaloriferlerin yanması nedeniyle çiftliğe aylık 50 milyar lira elektrik faturası geliyor. Diğer masraflarla birlikte aylık gider 100 milyar lirayı buluyor. İçeride de 4 at, 9 inek, 60 kadar keçi ve koyun ile 7 tane cins köpek bulunuyor. Bize anlatılanlara göre çiftlikte bulunan 7 köpeğin et masrafları günlük sadece 150 milyon lira. Aylık ise 4.5- 5 milyar lira. Çalışan 28 işçinin maaşları da gözönüne alınırsa aylık gider 100 milyar lirayı buluyor. Öyle 4 tane inekten çıkacak olan sütü satıp ta buranın kirası çıkmaz ineklerin hepsi altın sağılsa da gene çıkmaz çimleri bile özel olarak İtalya'dan getirilmiş" dedi.

Reklam
Reklam

Pamukova Belediye Başkanı Feridun Turan, "Burasını alacak olan kimse çıkmaz. Devlet burayı biran evvel elinden çıkarması gerekir. Buranın maliyeti 57 milyon dolar. Bu parayı Pamukova'da kim verecek bu kadar parası olan kimse yok. Bize tabi ki devlet bedava verirse alırız. Ama burası devlet büyüklerini ağırlama yeri olarak da kullanılabilir" diye konuştu.