Uzay Teknolojileri ve Eğitimi Birliği İTÜ’de toplandı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hava Harp Okulu ortaklığıyla düzenlenen 1. Uzay...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hava Harp Okulu ortaklığıyla düzenlenen 1. Uzay Teknolojileri ve Eğitimi Birliği Toplantısı İTÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
İTÜ Rektörü Prof. Dr Muhammed Şahin, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Hava Harp Okulu Dekanı Kurmay Albay Murat Yalçınel, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu tarafından açılışı yapılan çalıştaya 20 farklı üniversitede hava ve uzay konularında çalışan akademisyenler katıldı.
Toplantıda konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, “İlkini gerçekleştirdiğimiz bu çalıştayla birlikten güç doğacak. Türkiye, özellikle son 10 yılda kararlı ve hızlı adımlarla uzay teknolojileri alanında ilerlemektedir. İTÜ’de ve ülkemizin ilgili kamu ve özel sektöründe uydu teknolojileri alanında yoğun geliştirme faaliyetleri sürmektedir. Ancak kurumlar arası işbirliği zayıf olup çok az kurumda uygulamalı çalışma olanağı bulunmaktadır.” dedi.
Çalıştayda üniversitelerde birbirini tamamlayıcı yönde güçlü altyapı olanakları bulunduğu görüldü. Buna karşın bir çok üniversitenin yetişmiş insan gücü sıkıntısı çektiği, ders programları ve araştırmalarını geliştirmek için destek ihtiyacında olduğu belirlendi. Uzay Teknolojileri ve Eğitimi Birliği, 50 kilogram kütleli bir yer gözlem uydusu çalışması ile 2020 yılında Uluslararası Uzay Teknolojileri ve Eğitimi Birliği oluşumu hedefleri ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz