Uzaylılar Dünya'nın üzerinden geçebilir! Bu geceye dikkat

NASA, Samanyolu'nda ilk yabancı uçan nesneyi tespit ettiğini geçtiğimiz hafta duyurmuştu. NASA tarafından yapılan açıklamada 'sigara şeklindeki' göktaşının yüz milyonlarca yıldır herhangi bir yıldız sistemine bağlanmadan seyahat ettiğini açıkladı. İşte bahsi geçen Oumuamua, bugün Dünya'yı teğet geçecek.

Bilim dünyası galakside keşfedilen ilk yabancı nesneyi geçtiğimiz haftalarda tespit etmişti.

Yüz milyonlarca yıldır herhangi bir yıldız sistemine bağlanmadan seyahat eden göktaşının adını Oumuamua koymuş ve göktaşının Dünya'nın ait olduğu yıldız sistemine bağlı olmadığı ve tamamen “yabancı” olduğu duyurulmuştu.

Bugün yapılan yeni bir araştırmada ise Oumuamua’nın bugün Dünya’ya yakından geçeceği açıklandı.

Garip şekliyle dikkat çeken Oumuamua’nın uzaylıları barındırma ihtimalinin yüksek olduğu açıklanırken SETI’nin (Dünya Dışı Akıllı Yaşam Enstitüsü) de göktaşını yakından takip ettiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Saatte 95.000 kilometre hızla yol alan Oumuamua hakkında konuşan NASA'nın üst düzey ismi Thomas Zurbuchen, “Onlarca yıldır böyle bağımsız objelerin yolculuk ettiğini konuştuk ve bunu gündeme getirdik. İlk defa bunu kanıtladık ve bunların gerçek olduğunu gözler önüne serdik. Bu tarihi değiştiren bir keşif ve araştırmalarımıza yeni bir pencere açarak güneş sistemimiz üzerine çalışmalarımızı genişletiyor” ifadesini kullandı.

'UZAY GEMİSİ OLABİLİR' İDDİASI

Güneş sistemine giriş yapan ve şekli puro ile iğneye benzetilen ilginç astreoid, ABD’nin West Virginia eyaletinde bulunan Green Bank telekobuyla bugün TSİ 23.00’da gözlemlenmeye başlanacak. Güneş’in etrafında gezindikten sonra Güneş Sistemi’ni terk edecek cisim için astronomlar bir an önce veri toplamaya çalışıyor. Dünya dışı yaşam araştırmalarına yaptığı büyük maddi yatırımlarla tanınan Rus milyarder Yuri Milner finansörlüğündeki ekip, cisimden gelen radyo sinyallerini kayıt altına alınacak ve sese dönüştürerek inceleyecek. Astreroidle ilgili en merak edilen şey ise bu cismin bir uzaylı yapımı olup olmadığı. Öyle ki, Oumuamua’nın bir uzay gemisi olduğunu öne sürenler dahi var. Şimdiye dek yapılan incelemelerde, Oumuamua’nın oldukça yoğun bir yapıya sahip olduğu görülmüş, daha çok bir kaya görünümünde ya da içinde epeyce metal barındıran bir cisim olduğu düşünülmüştü.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: