‘üzerimde Bomba Var’ İhbarı Uçağı Piste Çektirdi

İstanbul-Gaziantep seferini yapmak üzere olan Onur Havayolları uçağındaki bir yolcunun üzerine sarılı olan düzeneği göstererek,...

İstanbul-Gaziantep seferini yapmak üzere olan Onur Havayolları uçağındaki bir yolcunun üzerine sarılı olan düzeneği göstererek, “Üzerimde bomba var” demesi üzerine uçak pist başından geri döndü. Akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen şüpheli polise teslim olurken, üzerindeki düzeneğin ise bomba değil mum ve cep telefonu kablosundan ibaret olduğu anlaşıldı.

Atatürk Havalimanı’nda Onur Havayolları’na ait İstanbul-Gaziantep seferini yapacak olan uçak, yolcularını alarak kapılarını kapattı. 185 yolcu ile birlikte körükten ayrılan ve pist başına gelerek kalkış hazırlığı yapan uçaktaki yolculardan 46 yaşındaki H.T., “Üzerimde bomba var” dedi. Uçağın kaptan pilotu kokpitten dışarı çıkıp kule aracılığıyla durumu polise bildirdi ve uçak pist başından geri dönerek tekrar körüğe yanaştı. Polis ekipleri uçağın çevresinde geniş güvenlik tertibatı alırken, itfaiye ve sağlık ekipleri de herhangi olumsuz bir duruma karşılık hazır bekletildi. Gövdesine sardığı 4 mumu cep telefonu kulaklığı kablosu ile bomba düzeneği gibi gösteren şahıs, kapıları açılan uçaktan aşağıya inerek polise teslim oldu. Bu arada uçaktaki yolcular teker teker kontrollü bir şekilde indirilerek uçak boşaltıldı. Tamamen boşaltılan uçak içindeki bagajlar bomba uzmanları tarafından incelenirken, herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

Reklam
Reklam

Polis tarafından gözaltına alınan H.T.’nin ise akli dengesinin yerinde olmadığı ve yaklaşık 15 sene önce geçirdiği ateşli bir hastalık nedeniyle bir kolunun kesildiği bildirildi. Gözaltına alınan şahsın, “Pişmanım, keşke yapmasaydım” dediği öğrenildi. Bu arada H.T., polis tarafından sağlık kontrolüne götürülürken, “Adalet için yaptım. Ben borçluyum. İstanbul Barosu’ndan avukat istedim avukat vermediler. 2 milyon dolar borcum var şu anda. İnsanlara zarar vermek için hiçbir şey kullanmam. Sahte (bomba) düzenekti” dedi.

H.T., kesik olan kolu ile ilgili de, “Alkolik bir doktorun müdahalesi sonucu oldu. Alkolik doktor beni bu hale soktu. Doktoru, İstanbul Barosu’nu, 28 Şubatçıları protesto etmek için yaptım” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: