"Üzerinde Hayvanların Otladığı Şehit Mezarları"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Sinanpaşa ilçesinde, Büyük Taarruz'da şehit olan

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Sinanpaşa ilçesinde, Büyük Taarruz'da şehit olan Bölük Komutanı Yüzbaşı Raif Efendi ile 12 askerinin mezarlarının bulunduğu ve üzerinde hayvanların otladığı alana "şehitlik" yapılması gerektiğini söyledi.

Kumartaşlı, Afyon Cumhuriyet Şehitleri Anıtı'nda gerçekleştirilen 'şehit isimliği anıtı'nın düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Daha sonra Kumartaşlı, Sinanpaşa ilçesine bağlı eski adı Kumarı olan Akdeğirmen köyündeki Yüzbaşı Raif Efendi ve 12 askerinin mezarlarının bulunduğu yerde, gazetecilere açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

Afyon Cumhuriyet Şehitleri Anıtı'nda gerçekleştirilen tadilatta, devletin ne kadar hassas bir davranışta bulunduğunu gördüklerini dile getiren Kumartaşlı, şunları kaydetti:

"Büyük Taarruz'da Bölük Komutanı Yüzbaşı Raif Efendi ile 12 askerinin mezarlarının bulunduğu ve üzerinde hayvanların otladığı alana, 'şehitlik' yapılmasını istiyoruz. Yok olmaya yüz tutan şehit mezarları için yetkililerden yardım bekliyoruz. 26 Ağustos 1922'de Kocatepe'den başlanan Milli Mücadele'de yemeden, içmeden, uyumadan günlerce düşmanla göğüs göğüse çarpışarak savaşan Bölük Komutanı Yüzbaşı Raif Efendi ve 12 askeri için vefa göstermeliyiz. Bölük komutanımız yüzbaşı ve 12 askerinin burada yattığı, Genel Kurmay Arşiv Daire Başkanlığı tarafından da tespit edilmiş. Devletimizin ilgili kurumlarından ricamız, buraya bir şehitlik yapılması ve 30 Ağustos Zafer Haftası'ndaki kutlamalarına yetiştirilmesi."

Muhabir: Mustafa Güngör

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: