Uzman Çavuş korucu kurşunuyla şehit olmuş

Batman’ın Sason ilçesinde sürdürülen operasyonda şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Serkan İpek’in korucuların silahından çıkan kurşunla şehit olduğu kesinleşti.

17 Ocak'ta Batman'ın Sason bölgesinde bir operasyon yürütülüyordu. Havanın sisli olması nedeniyle operasyondan dönen askeri TİM korucular tarafından fark edilmemiş ve ateş açılmıştı.

Bu sırada uzman çavuş şehit olmuştu.1 uzman çavuşun şehit olduğu, 1 uzman çavuşun yaralandığı operasyonla ilgili olarak Kulp Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 3 korucunun ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesi alındı ve silahına el konuldu.

Korucuların silahından çıkan kurşunla şehit olduğu iddiaları üzerine savcılık soruşturma başlattı. İfadeleri alınan üç korucu bu yönde ifade verince silahlar balistik incelemeye tabi tutuldu. El konulan silahların balistik incelemesinin ardından olay netlik kazandı. Uzman Jandarma Çavuş Serkan İpek’in korucuların silahından çıkan kurşunla şehit olduğu kesinleşti.

Reklam
Reklam

Savcılık kurşunun tam olarak hangi silahtan çıktığını belirlemeye çalışacak. Askerlerin 'biz askeriz' diye bağırması üzerine korucular ateşi kestiklerini açıklamıştı.