Uzman Dr. Es: Erkekleri Yetiştiren Kadınları Eğitmeliyiz

Psikolog uzman Dr. Figen Barlas Es, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için, erkekleri yetiştiren kadınların eğitilmesi...

Psikolog uzman Dr. Figen Barlas Es, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için, erkekleri yetiştiren kadınların eğitilmesi gerektiğini söyledi. Es, kadınların bir eliyle beşiği, diğer eliyle dünyayı sallayabileceğinin altını çizdi.

Feza Koleji Mezunları ve İş Adamları Derneği (Feza-Der), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle etkinlik düzenledi. Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile vatandaşlar katıldı.

Mehtap TV Aile Rehberi Programı sunucularından psikolog uzman Dr. Figen Barlas Es, Feza İlköğretim Okulu öğrencilerinin mini konseri ile başlayan gecede aile konulu bir konferans verdi. Kadınların sürekli hayatın içinde yer aldığına dikkat çeken Dr. Es, “Bir bakarsınız kadın Pakistan’daki otelde idarecidir, diğer taraftan çocuğunun okul pikniğinde onunla birlikte ip atlayandır. Bazen de elinin hamuruyla erkek işine de karışabilir. Hatta baya da güzel yapar. Dünya Kadınlar Günü’nde ısrarla kadına şiddetin üzerinde duruldu. Bütün basın yayın, kadına şiddeti ön plana çıkardı. Kadın eziktir, erkek de ezicidir, bizim bu toplumsal problemimizi çözmemiz lazım. Eğer kadın gündeme gelecekse, konuşulacaksa, toplumda okuma oranları konuşulsa şiddetin ötesinde bana çok daha önemli geliyor. Biz hala kadına şiddet diyorsak, erkekleri eğiten kadınları eğitmek zorundayız. Çünkü erkekler de bir kadının elinden çıkıyor. Bir erkeği de bir nesli eğitmek istiyorsanız kadını eğitmek zorundasınız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aort damarının içindeki alyuvarları öğretmenlere ve ailelere benzeten Es, “İkisi de hayat üfler. Birisi bilgisiyle, diğeri hem koruması ve bilgisiyle en ücra noktaya kadar uğraşır... Anne ve babanın birbirine muhabbetli olduğu ortamda yetişen çocuklar, hangi zorluk olursa olsun o zorluğu aşabilirler. Hanımına iltifat etmekle aslında baba çocuklarını kazanır. Hanımını üzmekle veya aşağılamakla aslında baba kendisine olduğu gibi saygıyı kaybettiği gibi çocuklarını kaybeder. Aynı şey kadın için de geçerli.“ ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz