Belediyeler, düzenledikleri toplu sünnet organizasyonlarıyla, çocuklarını maddi imkansızlıklar yüzünden sünnet ettiremeyen vatandaşlara destek oluyor. Konuya ilişkin olarak İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Sincan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hasan Obut, sünnetin önemli bir ameliyat olduğunu belirterek, bu ameliyatın mutlaka konunun uzmanları tarafından yapılması gerektiğini bildirdi. Sünnetin 2 yaşından itibaren uygun olduğunu, üst sınırın da 8-12 yaşları arasında olması gerektiğini kaydeden Obut, "İleriki yaşlarda sünnet olan çocukların kendilerine olan güvenleri azalıyor. Dolayısıyla ailelere bu konuda ciddi görev düşüyor. Belirli bir yaştan sonra çocukların çok fazla bekletilmemesi çocuğun psikolojisi açısından da uygun olacaktır" dedi.
Sünnetin uygun koşullar sağlandığında uzman bir hekim tarafından özellikle yaza doğru veya kışa doğru yapılmasının daha doğru olduğunu belirten Obut, aşırı sıcakların enfeksiyon ihtimalini artırdığını, bu nedenle yaz mevsiminin bu konuda daha riskli olduğunu söyledi. Ailelerin sünnet konusunda mutlaka bilinçlendirilmesi gerektiğine de dikkat çeken Obut, çocukta başka bir hastalık ya da anatomik bozukluk olduğuna bakılması ve ona göre sünnet yapılması gerektiğine kaydetti.
Toplu sünnetlerin yeterince steril olamadığını belirten Obut, devlet hastanelerinde sünnet maliyetlerinin yüksek olmadığını ve sünnet için hastane ve polikliniklerin tercih edilmesinin daha doğru olacağını da sözlerine ekledi.