Uzman Psikolog Kızılçay: Stresten Arındırılmış Bir Hayat Imkansız

Uzman Psikolog Dilara Kızılçay, stresten arındırılmış bir hayatın imkansız olduğunu söyledi. Kızılçay, "Hayattan beklentilerimizi ne...

Uzman Psikolog Dilara Kızılçay, stresten arındırılmış bir hayatın imkansız olduğunu söyledi. Kızılçay, "Hayattan beklentilerimizi ne denli yüksek tutarsak, stresi de hayatımıza o oranda buyur etmiş oluruz." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansta, personel stres yönetimi konusunda bilgilendirildi. Seminere, Acıbadem Bursa Hastanesi doktorlarından Uzman Psikolog Dilara Kızılçay konuşmacı olarak katıldı. Kızılçay, örneklerle yaptığı sunumunda, stresten arındırılmış bir hayatın imkansızlığına işaret etti.

Reklam
Reklam

Stresle etkin biçimde mücadele edebilmenin önemli olduğunu belirten Kızılçay, “Hayattan beklentilerimizi ne denli yüksek tutarsak, stresi de hayatımıza o oranda buyur etmiş oluruz. İnsanın her zaman çevresindekiler tarafından sevilip kabul görmesi mümkün değildir. Eğer biz toplum içerisindeki davranışlarımızı, çevremizdeki herkesin bizi sevip değer vermesi doğrultusunda koşullandırıp, etrafımızda bir sevgi çemberi oluşturmaya yönlendirirsek, bu gayretimizin hüsranla sonuçlanacağını da önceden kabullenmemiz gerekir. Şu bir gerçek ki bakış açıları ve değer yargıları, kişiden kişiye farklılıklar gösterir. Bu durumda, düşünce frekansımız ve kişisel beğenilerimizin uzağındaki insanlardan, bizi benimsemelerini beklememiz, bir stres girdabının içerisine sürüklenmemiz sonucunu da beraberinde getirecektir.” diye konuştu.

Üstlenilen görev ve sorumlulukları, mükemmel biçimde yerine getirme isteğinin de başlı başına stres kaynağı oluşturduğunu vurgulayan Kızılçay, kişinin çalışma yaşamı boyunca, üst düzey performans sergilemesinin imkansızlığına dikkat çekti. Stresin, günlük yaşamın doğal bir parçası olduğunu ifade eden Kızılçay, stresin esiri olmanın yanlışlığı kadar stresten uzak bir yaşam özlemi içerisinde olmanın da yanlış bir tutum olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Stresle başa çıkmanın çeşitli yöntemleri bulunduğuna değinen Kızılçay, bu yöntemleri de ‘fiziksel ve zihinsel gevşeme’, ‘olumlu bir tutum geliştirme’ ve ‘olumlu bir yaşam tarzı benimseme’ olarak sıraladı. Konferansın sonunda, katılımcılara fiziksel ve zihinsel gevşeme yöntemini de uygulatan Kızılçay, kendisiyle barışık, fiziksel ve zihinsel yeteneklerinin farkında olan bireylerin, stresle mücadelede çok daha başarılı olduklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: