Uzmanlar bel fıtığına karşı uyarıyor

Soğuk havalara bağlı olarak bel, boyun ve romatizmal hastalıklarda artış görüldüğünü belirten Dr. Bülent Öztürk bu tür rahatsızlıklarla karşılaşmamak için soğuktan korunulması gerektiğini belirtti.

Tokat Özel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Doktoru Bülent Öztürk, bel fıtğının kalça ve bacağa vuran ağrılarla uyuşmaya yol açabilen bir başlangıçla ortaya çıkabileceğini ifade etti. Bu tür rahatsızlıkların özellikle havaların birden soğumasıyla daha da arttığını hatırlatan Dr. Öztürk, " Soğukların ağrı eşiğini düşürücü ve kas spazmını artırıcı etkisi nedeniyle fizik tedavi kliniklerine başvurularda artışlaş görülmekte. Bu nedenle kış aylarında muhtemel hastalık riskini azaltmak için mümkün olduğu kadar soğuğa maruz kalmamaya özen gösterilmeli. Özellikle 40 yaşın üzerindeki insanların sıcak bir ortamdan soğuk havaya çıkarken dengeli bir giyim şekli benimsemesi en etkin önlemdir" dedi.

Reklam
Reklam

Dr. Bülent Öztürk, romatizmal ağrıları basit ilaçlarla geçiştirmenin olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirterek, "Romatizmal ağrıları bulunan hastaların ağrılarını basit ilaçlarla geçiştirmeleri yerine mutlaka uzman bir hekim kontrolünden geçmesi, hastalığın teşhisi ve tedavisinde çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler: