Uzmanlardan Polen Uyarısı

Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsa Kaya, polenin yoğun olduğu aylarda zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması, çıkılacaksa da polen tutan yünlü

Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsa Kaya, polenin yoğun olduğu aylarda zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması, çıkılacaksa da polen tutan yünlü kıyafetlerden uzak durulması gerektiğini bildirdi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polen ve mevsim geçişleri nedeniyle, özellikle son bir hafta içinde astım ve alerjik reaksiyonlu hasta sayısında artış olduğunu dile getirdi.

Polenlerin solunum yolunda tahrip, öksürük, gözlerde kaşıntı gibi rahatsızlıklara neden olabildiğini belirten Kaya, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Mevsimsel geçişler, hava ısısının ani düşüp çıkması ve polenlerden dolayı, astım ve alerjik reaksiyonlu kişilerin, bu aylarda dikkatli olması gerekiyor. Polenler, aynı zamanda hastanın gözlerinde sulanma ve şişmelere sebep oluyor. Haziran ve temmuz aylarında benzeri rahatsızlıkların daha çok arttığı görülmekte. Alerjiye karşı vücutta meydana gelen tepkiyi azaltmak için bu tür hastalarımızı ilaçla tedavisi yapıyoruz. Polenin yoğun olduğu bu aylarda zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamak veya çıkılacaksa polen tutan yünlü kıyafetlerden uzak durulması gerekir."

Muhabir: Hüseyin Demirci / Selami Küçükoğlu / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz