Üzüm konsantresiyle kanser ilaçlarının yan etkilerini önlediler

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Atila Tanyeli...

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Atila Tanyeli başkanlığında yapılan araştırmada, doğal çekirdekli üzüm konsantresinin, kanser tedavisinde kullanılan ilaçların bağırsaklarda oluşan yan etkilerini giderdiği belirlendi. Farelerde yapılan deneylerde ürünün aynı zamanda hücreleri de yenilediği görüldü.
Prof. Dr. Tanyeli, özellikle çocukların tedavi sırasında çok problemler yaşadığını belirterek, üzerinde çalıştıkları üzüm konsantresinin destek tedavide çok faydalı olduğunu kaydetti. Tanyeli, üniversitede yapılan araştırmalar sonucunda, üzüm konsantresinin kanser tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkisini giderdiğini vurguladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda elde ettikleri somut bilgilerin ardından kanser tedavisi gören hastalarına bu ürünü tavsiye ettiklerini aktaran Tanyeli, üzüm konsantresi sayesinde birçok hastanın iyileşmesinin hızlanacağını ifade etti. Çukurova Üniversitesi Tıbbi Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi yetkililerinden konuşla ilgili çalışma yapmaları için istekte bulunduklarını dile getiren Prof. Dr. Tanyeli, “Yapılan araştırmalar sonucunda önemli sonuçlara ulaştık. Bu çalışma Türkiye'de ilk defa yapıldı. Yapılan çalışmalarda üzüm konsantresinin özellikle kanser hastalarının bağırsaklarında oluşan tahribatı gideriyor. Bunu tüm hastaların kullanmasını öneriyoruz." dedi.
Araştırma ekibinde bulunan Çukurova Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Dr. Sema Yılmaz ise deneysel hayvanlarda kullandıkları üzüm ekstresinin kemoterapi sonucu bağırsaklarda meydana gelen hasarın tamamen düzeldiğini ve hücrelerin yenilendiğini tespit ettiklerini kaydetti. Özellikle kanser tedavilerinde insanların bağırsaklarında meydana gelen tahribatın önlenmesi adını çok önemli bir araştırma olduğuna dikkat çeken Yılmaz şunları söyledi: “Antioksidan özelliğinin yanında bu özelliği bizim için çok önemli. Kanserli çocuklarımıza tedavi öncesinde ve sonrasında bu ürünü tavsiye ediyoruz. Bazı çocuklarımızda kullandık çok olumlu sonuçlar aldık. Kesinlikle bir zararı olmayan tamamen doğul bir ürün. Hem alımı kolay hem de ilaca olan dirençleri daha fazla oluyor. Kanserin destek tedavilerinde yeni bir çığır diyebilirim. “

Reklam
Reklam

FARELERDE OLUMLU SONUÇ ALINDI
Çukurova Üniversitesi Tıbbi Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Sorumlu Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kenan Dağlıoğlu ise deneyi 70 fare (rat) üzerinde yaptıklarını ifade ederek, araştırmalarda ürünün çok faydalı olduğunu tespit ettiklerini dile getirdi. Yaptıkları araştırmanın bu alanda gerçekleştirilen çalışmalarda ilk olduğuna işaret eden Dağlıoğlu, “Araştırmalar sonucunda çok güçlü antioksidan özelliği taşıyan üründe, şarabın yıllarca beklemesiyle oluşan resveratrolun maddesinin de bulunduğunu gözlemledik. Ürünü denediğimiz ratlarda ölen dokunun hücrelerini yenilediğini ve kandaki demir miktarının yükseldiğini gördük. Bunun sonucunda kanser tedavisinde kullanılan ilaçların bağırsaklarda neden olduğu yan etkiler ortadan kalktı" diye konuştu.
Farelerin insanlarla aynı yapıda olduğuna dikkati çeken Dağlıoğlu, şunları söyledi: "Deney kapsamında toplam 70 fareye, 20 gün boyunca farklı oranlarda konsantreyi içirdik. İncelemeler sonucunda en doğru oranın 2cc olduğunu da saptadık.” Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kenan Dağlıoğlu, günlük hayatta sağlıklı insanların da üzümü tüketirken çekirdeklerini de çiğneyerek yemelerini tavsiye etti.
Bölgedeki siyah üzümlerden çekirdekli üzüm ekstresi üreten New King firması yetkilisi Hasan Tekgeç ise, ürünün sadece hastalar için olmadığını belirterek, "Ürünümüz bağışıklık sistemini de güçlendirdiği yapılan çalışmalar sonucunda tespit edildi. Bu nedenle sadece hasta olanlar için değil, hasta olmamak için de kullanılabilir. Ürünümüzün Vitis Vinifera adıyla eczane ve marketlerde satışı yapılıyor. Ürünü kullanan insanlardan olumlu dönüşler alıyoruz. Bu da sizi mutlu ediyor." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz