Üzüm Üreticisi Yağmura Yakalanmama Telaşında

MANİSA (AA) - TURGAY DUYAR - Türkiye'nin en önemli üzüm üretim merkezlerinden Manisa'da, çiftçiler üzüm hasadını yağmura yakalanmadan tamamlamak istiyor.

"İşçi sıkıntısı yok" Manisa'da üreticinin hızla üzüm kesim ve kurutma işlemine devam ettiğini anlatan Kaçire, işçilerin sabahtan akşama kadar belirlen çalışma saatleri içerisinde kesim ve sergiye serme işlemlerine devam ettiğini kaydetti. Üreticinin bu sezon hasatta çalıştıracak işçi sıkıntısı çekmediğini hatırlatan Mustafa Kaçire, "Üzüm kesme ve sergide çalıştıracak amele bulma konusunda üreticimiz sıkıntı yaşamıyor. Hatta işçi fazlalığı var. Ayrıca üzüm az olduğu için, çalışan işçi ve üzüm kesim süresi de bu sebeple düştü" dedi. Yağış olmamasının üretici açısından sevindirici olduğunu, hava durum raporlarını yakından takip ettiklerini hatırlatan Kaçire, en az bir hafta Manisa'da yağış beklenmediğini, bunun da üzüm üreticisini sevindirdiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: