Üzümlü’de, TOKİ-belediye işbirliği ile villalar yükselecek

Üzümlü ilçesine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve belediyenin girişimleri ile eski Türk mimarisi kullanılarak villa...

Üzümlü ilçesine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve belediyenin girişimleri ile eski Türk mimarisi kullanılarak villa konutları yapılacak. Konutlar için kayıtlar başlarken, villaların bitmesi ile birlikte, ilçenin konut sıkıntısının çözüme kavuşması planlanıyor.
Üzümlü ilçesinde eski Türk mimarisini andıran villalar yükselecek. Üzümlü Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında TOKİ ilçeye 337 adet dubleks villa inşa edecek. Projenin en büyük özelliği 337 adet müstakil dubleks villa olması. 146 metrekarelik villa konutlar bahçesiyle birlikte yaklaşık 500 metrekarelik bir alana kurulacak. Üzümlü ilçesinin alt kısımlarına kurulacak villa konutlar için kayıtlar 1 Haziran'da başladı. Üzümlü Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne yapılacak olan kayıtlar 29 Temmuz’a kadar sürecek. Kayıtların başlamasının ardından villalara yoğun bir talep olurken ilk 3 iş gününde 75 kişi kayıt yaptırdı. 180 ay vade ile satılacak konutlar için herhangi bir özel şart aranmıyor.

Reklam
Reklam

ÜZÜMLÜ İLÇESİ MODERNLEŞİYOR
Villaların tamamlanması ile birlikte ilçenin daha modern bir görünüme kavuşacağını ifade eden Üzümlü Belediye Başkanı Sami Sertadım, “Üzümlü Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle ilçemizde TOKİ’nin şu ana kadar Türkiye’de uyguladığı en estetik proje diyebileceğimiz projeyi gerçekleştiriyoruz. Villa konut projemizde 337 adet konut var. Üzümlü’nün alt taraflarında E80 karayoluna 300 metre mesafede, gerek Erzincan’la gerekse ilçemizle çok önemli bir noktada yapılıyor. Kolay ulaşım noktasıyla çok değerli bir alanda konutlar kuruluyor. Doğa güzellikleriyle emsalsiz olan, ilçemizde bu şekilde konut sahibi olacak vatandaşlarımızın diyebiliriz ki çok güzel bir yatırım yapacakları, yaşamdan dolu dolu bir zevk alacakları bir yerde konut sahibi olacaklar. Konutlara müracaatlar 6 bin TL peşinatla alınıyor. Yüzde on kısmın kalanı ise sözleşme yapıldığında alınıp, ardından 500 TL ile 600 TL arasında bir taksitle ev sahibi olunacak.” dedi.

VİLLALAR TÜRK MİMARİSİNDE YAPILACAK
Villaların eski Türk mimarisi görünümünde olacağının vurgulayan Üzümlü Belediye Başkanı Sertadım, “Konutlar, dubleks olarak inşa edilecek. 146 metrekare kullanım alanı, yaklaşık 30 metrekare salonu, 20 metrekare civarı mutfağı ve üst katında da üç odası yer alacak. iki katta da balkonu olan ve mimari yapısıyla eski Türk evleri ile eski Erzincan evlerini andıran estetik bir mimari projesinden oluşacak. 500 metrekare arsa üzerine yapılacak ve bu bahçede hobi olarak ta bir takım meyvecilik, sebzecilik yapılabilecek ve yaşama değer katacak bir takım faaliyetlerde bulundurulabilecektir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz