Üzümün 5 yeni çeşidi daha tescillendi

Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Akay Ünal, Bağcılık Araştırma İstasyonu’nda ürettikleri 5 yeni üzüm çeşidinin...

Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Akay Ünal, Bağcılık Araştırma İstasyonu’nda ürettikleri 5 yeni üzüm çeşidinin tescillendiği bildirdi.
Mart ayında 6 yabancı, şimdi de 5 yerli olmak üzere toplam 11 yeni üzüm çeşidini tescillettirdiklerini belirten Müdür Akay, bunun kurumun, ilin ve bölgenin tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.
Tescillenen Sultan 1 üzümünün sofralık, sert meyve etli, salkımları sık olmayan, kurtulduğunda kuruma randımanı iyi olan bir çeşit olduğunu belirten Akay, “Manisa Sultanı çeşidi iri ve dolgun taneli, çok iyi sofralık, erkenci, uzun taneli, ince kabuklu. Saruhanbey çeşidi çok iyi kurutmalık, erkenci, etli dolgun taneli, elastiki, ince kabuklu, kuruma randımanı yüksek. Sultan 7 çeşidi çok iyi kurutmalık, verimi yüksek, etli dolgun taneli, elastiki, kuruma randımanı yüksek. Beşinci çeşit Altın Sultani ise kurutmalık, yuvarlak, iri ve dolgun taneli, kuruma randımanı yüksek bir çeşit.” dedi.
Bu çeşitlerin yayımı için tescil işlemi süresini beklemeden üreticilere yaymaya başladıklarını dile getiren Akay, “Gelen olumlu geri dönüşler neticesinde son 3-4 yılda artık fidan üreticileri ve kaliteyi gören, duyan üreticilerimiz bizden yeni çeşitleri talep etmeye başladılar. Bundan sonraki süreçte de çeşitleri öne çıkan özellikleri, yetiştiricilik amaçları ve şekilleri ile ayrı ayrı duyurarak ülke bağcılığına sunmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz