Uzun: AK Parti gözden düşmüştür

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, "AK Parti iktidardan değil ama gözden düşmüştür. Milletin ihtiyacının karşılığı olmadığı ortaya çıkmıştır" dedi. Uzun, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, seçimlerin "Bir devrin sonuna gelindiğinin işaretini verdiğini, yeni bir devrin, sürecin, filizlenmenin başlayacağına işaret ettiğini" söyledi.

"Kavga üzerinden oy avcılığı yapıldığını" ileri süren Uzun, "AK Parti iktidardan değil ama gözden düşmüştür. Milletin ihtiyacının karşılığı olmadığı ortaya çıkmıştır" diye konuştu. Uzun, "Ekonomik zorluklarla baş başa bırakılan halkın artık iktidarı tolere etmekten vazgeçtiğini" savunarak, şunları kaydetti: "İktidar partisinden herkes alacağını aldı. AK Parti'den asıl olarak merkez siyasetin alacağı oylar kaldı. Merkez siyaset, mutedil siyaset kendi tabanına sahip çıkınca gerçek alternatif ortaya çıkacaktır. Türkiye asıl o zaman rahatlayacaktır. Bugün için oy oranımız düşük olabilir. Ama bütün varlığımla ilan ediyorum ki azmimiz, kararlılığımız, inancımız, irademiz yüzde yüzdür."

Reklam
Reklam

Uzun, seçim sonuçlarının merkez siyasette toparlanma ihtiyacını ortaya çıkardığını belirterek, merkez siyasetin toparlanmasına katkı vermek istediklerini sözlerine ekledi.