Uzun ama eğri boyunlu zürafa

Ohio'da beş yaşındaki dişi bir zürafanın boynu uzaktan bakılınca kırık gibi duruyor ama anlaşılan o ki Amali boynu yüzünden acı çekmiyor.

Beş yaşındaki Amali adlı dişi zürafanın boynu uzaktan bakılınca kırık ve Amali de büyük bir acı içinde gibi gözüküyor. Ama Oklahoma'daki Tulsa Hayvanat Bahçesi'ndeki Amali de diğer zürafalar gibi hareket edebiliyor ve yemek yiyebiliyor.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/hayvanlar-alemi/egri-boyunlu-zurafa-uzun-ama-egri-boyunlu-zurafa/4775/117148/)

Hayvanat bahçesinden doktor Kay Backues, geldiğinden beri Amali'nin tedavi altında olduğunu söyledi. Backues "Amali geldiğinde yiyebiliyor, yürüyebiliyor ve rahata manevra yapabiliyordu. Amali ilk önce kas yorgunluğu ve yumuşak doku yüzünden tedavi edildi. Biz insanların sırtı ya da boynu ağrıyınca kullandığı vitamin destekli kas ağrısını almaya yönelik ilaçları kullanıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bu tedavinin Amali'yi rahatlatmak için yapıldığının altını çizen Backues, "Daha ileri aşamalardaki tanılarımızla bu sorununu tamamen ortadan kaldımayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Bir zürfanın boynu güçlü bağ dokulardan ve uzatılmış kemiklerden oluşur. Bu da onlara diğer hayvanlardan daha yükseğe ulaşabilme yetisi veriyor.