Uzun sokak cinayeti kameralara böyle yansıdı

TRABZON (İHA) - Trabzon'un en işlek caddesi olan Uzun Sokak'ta lBMW marka lüks aracının içinde öldürülen Uğur Kaptan'ın öldürülme anı kameralara yansıdı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık C.A. (17) hazır bulundu. 'Hakkında adam öldürmek' suçundan dava açılan sanık C.A, duruşmadaki ifadesinde üzgün olduğunu belirterek, "Olayın böyle olmasını istemiyordum. Çok üzgünüm, pişmanım. Adalete güveniyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık C.A.'yı önce Uğur Kaptan'ı 'kasten ve tahammülden öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırırken, bu cezasında daha sonra suç tarihinde 15 yaşını bitirmiş olup 18 yaşını doldurmadığını, suç tarihini, duruşma sırasında gözlemlenen davranışlarını da dikkate alarak indirime gitti ve cezasını toplam 17 yıl 1 ay ağır hapis cezası olarak belirledi.

Reklam
Reklam

Trabzon'da 19 Haziran 2005 tarihinde bir süre önce cezaevinden çıktığı belirlenen Uğur Kaptan (25), BMW marka lüks aracının içinde trafiğin yavaşlamasıyla durduğu sırada C.A. (16) isimli gencin silahlı saldırısı sonucunda hayatını kaybetmişti. Araçta bulunan bayan arkadaşı ise olaydan yara almadan kurtulmuştu.