Uzun Süreli İlişkiler ve Evlilik

İlişkinizin adını koymak için henüz erken mi?

Uzun süreli ilişkilerin evlilik üzerindeki etkisini anlayabilmek için öncelikle uzun süreli birlikteliklerin, kısa süreli flörtlerden hangi yönden farklı olduğuna bakmak gerekiyor.

Kısa süreli ilişkilerde güzellik/yakışıklı olma, popüler oluş, cinsel açıdan çekicilik gibi dış görünüşe dayalı olan özellikler daha önemli olurken, uzun vadeli düşünülen ilişkilerde bunların yanı sıra zeka, espri yapma özelliği, inanç, meslek, maddi durum da kişinin seçiminde önemli rol oynar.

Kişi karşısındakinin uzun süreli bir ilişki ve/veya evlilik için "doğru insan" olduğunu neredeyse ilk buluşmada karar verebiliyor.

Reklam
Reklam

Yapılan bir araştırmada kişilerin ilişkinin ilk aşamasında, ilişkinin nasıl olduğu ile ilgili görüşlerinin yüzde 85 oranda ilişkinin devamında da aynı kaldığını gösteriyor.Yani aslında "doğru" kişiye rastladığımızda, çok tereddüdümüz olmadan bunu anlayabiliyoruz. Zaten problem de burada başlıyor.

Çoğu zaman birlikte olunan kişinin güzel, bize hitap eden özelliklerini ön plana alırken, objektif bir gözlem yeteneğinin ilişkininin ilk dönemlerinde olmayışı, aynı kişinin bize göre negatif özelliklerini gölgeleyebiliyor.

Fakat çoğu zaman yalnız kalma korkusu, elindekini kaçırma endişesi,alışkanlıkların sağladığı kolaylık ve rahatlık, yalnız kalmaktansa o kişiyle ilişkiyi sürdürmeye itiyor bizleri.

Devamını okumak için tıklayınız...