"Uzun yaşam" Nazilli'yi değiştiriyor

Nazilli (AA)- Nüfusuna oranlandığında 90 yaş üzeri yaşlısıyla Avrupa standartlarının üzerinde bulunan ve Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gerontoloji (Yaşlılık Bilimi) Bölümü tarafından merkez kurularak uzun yaşamın sırrı araştırılan Aydın'ın Nazilli ilçesi, yeniden yapılanıyor.

Nüfusunun her 100 kişisinden 23'ü 60 yaş ve üzerinde olan, 90 yaş üzerinde 161 sağlıklı yaşlısıyla "Türkiye'nin Yaşlılık Şampiyonu" ilan ettiği Nazilli'de, yaşlılığın sırrına ilişkin çalışmaların bir yıl içinde ilan edilmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, "Sanıyorum çok yakın zamanda dünyadan çok sayıda insanın buraya yerleşmek için talepleri olacak. Çünkü uzun ömür ve gençlik dediğimizde her şey duruyor, insanlar buna önem veriyor" dedi.

Nazilli'nin, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde İzmir'den sonra bölgedeki ikinci büyük kent haline geleceğini, nüfusun 5-6 yıl içinde ikiye katlanacağını belirten Kaymakam Yıldız, buna göre ilçenin meydanlarının düzenlenmesi ve hafif raylı sistem kurulması hedeflerinin bulunduğunu, şehrin yeniden dizayn edileceğini kaydetti.