Uzungöl yamaç paraşütünde Ölüdeniz'e rakip

Trabzon (AA)- Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinin, Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinden sonra yamaç paraşütü için en uygun yerlerden biri olduğu bildirildi.

Türk Hava Kurumu (THK) Trabzon Sportif Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Şener Bayraktar, Uzungöl'ün, Ölüdeniz'den sonra Türkiye'nin en büyük yamaç paraşütü bölgesi olduğunu, kurum olarak yaptıkları bir çalışmayla belirlediklerini söyledi.

Bu bölgede bir süre önce, 6 yamaç paraşütü pilotu, 1 paramotor pilotu ve 1 serbest paraşüt pilotu ile birlikte hava turu attıklarını belirten Bayraktar, "Uzungöl'ün Ölüdeniz'den geri kalır bir yanı yok. Ayrıca Uzungöl'ü havadan izlemek çok güzel bir duygu" dedi.

Reklam
Reklam

Uzungöl'ün bin 50 metre irtifaya sahip olduğunu ifade eden Bayraktar, "Kalkış pisti ise bin 900 metrede. Ayrıca kalkış alanı çok temiz ve çim sahadan oluşuyor. İniş ise gölün yanındaki helikopter pistine yapılıyor. Bir de Uzungöl'ün olağanüstü doğası bunlara eklenince, Uzungöl yamaç paraşütü için
biçilmiş kaftan görünümündedir" diye konuştu.