Uzunköprü’de Tarımsal Sanayi Geliştirme Projesi

Bulgaristan’ın Haskova şehri ile Edirne’nin Uzunköprü ilçesi arasında yürütülen 'Tarımsal Sanayi Geliştirme Projesi' Avrupa Birliği...

Bulgaristan’ın Haskova şehri ile Edirne’nin Uzunköprü ilçesi arasında yürütülen 'Tarımsal Sanayi Geliştirme Projesi' Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı CSD uzmanlarının destekleri ve Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB)'nin katkılarıyla sürdürülüyor.

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Akalın, yaptığı açıklamada, projede bir yıl içinde birçok faaliyet ve etkinlikler gerçekleştirildiğini söyledi.

AB’nin farkındalığını ve görünürlüğünü köy konferansları ile kırsal kesimde yaşayanlara aktardıklarını dile getiren Akalın, sanayi konferansları ile de sanayici ve işletmelerin fabrikalarına ve makinelerine kadar ulaşıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Arama konferansları ile bölgede yapılan bilimsel ve sektörel araştırmaların Türkiye ile dünya kamuoyuna iletildiğini ifade eden Akalın, “Trakya bölgesinde tek olan Ar-Ge merkezinin çalışmaları ile firmalara danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Aynı zamanda Bölgede diğer projelerin de çalışmalarına katkı sağlayacak Ar-Ge merkezi projemizin ve yapılacak olan projelerin sürdürülebilirliğini sağlaması açısından çok önemlidir. Yapılan çalıştaylar ve televizyon programlarında Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen projeyi temsilci ve koordinatör olarak Doç. Dr. Sefer Gümüş temsil etmiştir. Bu anlamda projemize her zaman maddi ve manevi destek sağlayan Uzunköprü halkına ve sektörlerine, üyelerimize teşekkür eder saygılar sunarım.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: