V1’in Aydın Ayağında Seyirci Rekoru

Aydın Belediyesi sponsorluğunda Aydın’da düzenlenen V1 Challenge 4. Ayak Yarışında seyirci rekoru kırıldı.Türkiye’nin şehir içinde...

Aydın Belediyesi sponsorluğunda Aydın’da düzenlenen V1 Challenge 4. Ayak Yarışında seyirci rekoru kırıldı.

Türkiye’nin şehir içinde gerçekleşen tek motorsporları organizasyonu V1 Challenge 4’üncü yarışını, Aydın Malazgirt Meydanı’nda parkur etrafını ve balkonları dolduran 10 bin kişiyi aşkın seyirci izledi. Türkiye motorsporları tarihinde şehir içinde ulaştığı seyirci sayısıyla bir ilke imza atan V1 Challenge’ın tampon tampona mücadelesi izleyenlerin nefesini kesti.

Görüntü ve renkleriyle görenleri kendine hayran bırakan Volkicarlar’ın şehir içinde halkı selamlamasıyla başlayan organizasyon Malazgirt Meydanı’nı çevresinde oluşturulan parkurda arka arkaya gerçekleşen iki yarışla devam etti. Malazgirt Meydanın etrafından oluşturulan 500 metrelik parkurda ikisi kadın toplam 16 pilotun mücadelesinde, Murat Bostancı ve Kuvvet Erim misafir pilot olarak yer aldı.

Reklam
Reklam

Aydın’da koşulan V1 Challenge’ın 4. ayağında gülen taraf Telia Sonera sponsorluğunda yarışan Yağız Avcı olurken yarışın ikinciliğini Doğuş Çay destekli aracıyla Burak Çukurova, üçüncülüğünü ise Serencebey sponsorluğunda yarışan Can Tolon kazandı.V1 Challenge'in ödüllendirme sistemi gereği, pilotlar sırasıyla 6 bin, 4 bin ve 2 bin liranın sahibi oldu. Kadınlar kupasında ise birinciligi Tefal sponsorlu aracıyla Ayşegül Bacak kazanırken, ikinci sırada ise Özge Yelkenci yer aldı.

Volkikar araçlarının fikir babası Volkan Işık, yaptığı açıklamada, “Volkikar V1 Türkiye’yi gezmeye devam ediyor. Bunlar içerisinde Aydın Çok önemli bir ayak. 7 yarıştan oluşan bu şampiyonada Aydın’da geçen senede olduğu gibi çok ciddi bir kalabalığın içerisinde bu organizasyonu yapıyoruz. Aydınlılar bu yarışı ve bu organizasyonu çok sevdiler. Her sene burada olmasını istiyorlar. Aydın’dan sonra kalan 3 yarışımız daha var. Daha sonra 2012 V1’i bitireceğiz. Tabiî ki bunun dışında V1 yurtdışında Moldovya’da da devam ediyor. V1 Türk patentli bir yarış olarak bu sene yurtdışında da başladı. V1 hem Türkiye’de hem yurtdışında yapılan bir yarış olarak bize ait olan tek şampiyonamız. Otomobillerimiz ve Şampiyona ile bu açıdan gurur duyuyoruz. Bu gün burada 16 tane otomobille dörderli gruplar halinde yarıştırıyoruz. Onaltı pilotumuzun ikisi bayan. Şu ana kadar yaptığımız yarışlarda her bir yarışı başka bir pilot kazandı. Bizim yarışlarımızın dinamiğinde her bir yarışta başka bir ödül kazanılması geleneği var. Sadece bugüne kadar Yağız Avcı iki kere kazandı. Şampiyona her yıl yedi yarıştan oluşuyor. Şampiyonanın en büyük özelliği halka çok yakın olması. Yeni yeteneklere şans veriyor olması. Birde gerçek profesyonellik gereği birinciye ciddi anlamda para ödülü veriliyor olması. Bu şampiyonaya ev sahipliği yapan ve bu derece ilgi gösteren başta Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ve Aydın Halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: