Vahap Seçer, soru önergesi verdi

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi Vahap Seçer, soru önergesi verdi.

Fen-Edebiyat öğrencilerine formasyon şoku yaratan ve öğretmenlik haklarını gasp eden YÖK kararı TBMM gündemine taşındı. CHP’li Seçer, Milli Eğitim Bakanı Dinçer’e “Fen Edebiyatfakültelerinde temel bilimler eğitimi verilen öğrencilere, öğretmenlik dışındakendi meslekleriyle ilgili istihdam olanağı sağlanacak mı?” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) fen edebiyat fakültesi öğrencilerinin pedagojik formasyon programını kaldırması kararını TBMM gündemine taşıdı. Seçer, kararla ataması yapılmayan “işsiz öğretmen” ordusuna yenilerinin ekleneceğine dikkati çekti ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e “Fen Edebiyat fakültelerinde temel bilimler eğitimi verilen öğrencilere, öğretmenlik dışında kendi meslekleriyle ilgili istihdam olanağı sağlanacak mı?” diye sordu.

Reklam
Reklam

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi Seçer, fen edebiyat fakültesi öğrencilerinin veya mezunlarının öğretmen olmasını sağlayan sistemin kaldırılmasını TBMM gündemine taşıdı. YÖK’ün 5 Nisan’da aldığı karara göre, yeni pedagojik formasyon sertifika programları açılmayacak. Fen edebiyat fakültelerinde okuyan ve mezun öğrencilerinin öğretmen olmalarının önüne geçen düzenlemeye ilişkin Milli Eğitim Bakanı Dinçer’in yanıtlaması talebiyle soru önergesi hazırlayan Seçer, ataması yapılmayan “işsiz öğretmen” ordusuna fen edebiyat fakültesi öğrenci ve mezunlarının da katılacağına dikkat çekti. “YÖK’ün kararı; fakülteye öğretmen olma hayali ile gelen öğrenciler arasında büyük hayal kırıklığı yaratmıştır” diyen Seçer, “Türkiye’deki üniversitelerde toplam kaç ‘eğitim’ kaç ‘fen edebiyat fakültesi’ bulunmaktadır?Bu fakültelerde okuyan kaç öğrenci vardır? 2002-2012yılları arasında açılan üniversitelere kaç tane yeni Fen Edebiyat Fakültesi açılmıştır?” sorularına cevap verilmesini istedi.

ÖĞRENCİLER DÜŞÜNÜLDÜ MÜ?

Reklam
Reklam

Soru önergesinde, fen edebiyat fakültesi öğrencilerinin pedagojik formasyonunun kaldırmasının temel gerekçesinin açıklanmasını isteyen Seçer, “Yılların tartışması olan bu konuda, alınan söz konusu kararın mevcut durum incelenmeden, açılan fakülteler ve okutulan öğrenciler düşünülmeden alındığı iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

İSTİHDAMLARI SAĞLANACAK MI?

YÖK’ün halen Fen Edebiyat fakültesinde okuyan öğrencileri kararın kapsamı dışında tutarak, 2012-2013döneminde bu fakülteleri seçecek öğrencilere yönelik kararını uygulaması daha adil bir yaklaşım olup olmayacağını soran Seçer, fen edebiyat fakültesinden mezun olan ve olacak öğrencilerin istihdamını da gündeme getirdi.

“Fen Edebiyat fakültelerinde temel bilimler eğitimi verilen öğrencilere, öğretmenlik dışında kendi meslekleriyle ilgili istihdam olanağı sağlanacak mıdır?” diye soran Seçer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2010-2014 Stratejik Planı’nda Fen Edebiyat Fakültesi’ne yönelik böyle bir tasarrufun öngörülüp görülmediğinin açıklanmasını talep etti. Seçer, “Söz konusu planda, ‘Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi’ başlığı altında sıralanan temel amaçlar arasında fen edebiyat fakültesi mezunlarının istihdamına yönelik nasıl bir projeksiyon yapılmıştır?” diye sordu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: