Vahim olay

İstanbul'da bir mağazanın güvenlik kamerasına takılan görüntülerdeki 4 kişilik ailenin görüntüleri vahim.

Aile boyu hırsızlıkta başrolü oynayan çocuğun sergilediği hareketler kara kara düşündürüyor.

[** **](https://www.mynet.com/babasi-perdeledi-oglu-bagis-kutusunu-caldi-2690509-myvideo)
İstanbul'da bir giyim mağazasında yaşanan hırsızlık, görenleri hayrete düşürdü. Şimdiye kadar benzerine pek rastlanmayan hırsızlık olayında 10 yaşında üzerinde okul kıyafeti bulunan çocuk, tezgahın üzerindeki bağış paralarının bulunduğu kutuyu babasının perdelemesiyle göz açıp kapayıncaya kadar çaldı.
4 kişilik tüm aile fertlerinin rol aldığı ve adeta bir tiyatroyu andıran olayda, küçük çocuğun kutuyu çalabilmek için sergilediği hareketler bir yandan güldürürken, bir yanda da düşündürdü. Güvenlik kameraları sayesinde aydınlatılan olayda baba, çocuğuna hırsızlık yaptırmaktan tutuklandı.
İnsanları bir yandan güldüren bir yandan da düşündüren hırsızlık olayı, İstanbul'da bir giyim mağazasında yaşandı. Saniye saniye kaydedilen güvenlik kamera görüntülerinde; çocuklarıyla birlikte mağazaya giren anne ve baba, bir şeyler alma bahanesiyle görevliyi oyalarken, 10 yaşındaki küçük çocuk giriş kapısının hemen yanında bulunan bağış kutusu ile oynuyor. Anne ve babasının mağaza görevlisini meşgul ettiği sırada harekete geçen küçük çocuk, bir kaç kez kutuyu almaya yelteniyor. Kutuyu tezgahın önüne çeken çocuk, bir yandan da görevliyi kesiyor. İlk bir kaç denemesi başarısız olunca çocuk, anne babasının yanına gidiyor. İkinci kez kutunun yanına gelen çocuk, bu kez içi para dolu kumbarayı almakta kararlı bir tutum sergiliyor. Tam kutuyu alacağı sırada görevliyi gören çocuk, bu kez de tiyatrocu edasıyla şirinliğini kullanarak kendi etrafında daireler çiziyor. Tam bu sırada çocuğun imdadına babası ve annesi yetişiyor. Kucağında küçük bir çocukla oğlunun yanına gelen babanın perdelemesi sonrasında küçük çocuk, bağış kutusunu alarak montunun içine atıyor. Bu sırada mağaza görevlisi de parayı kasaya koyarak ailenin aldığı eşyayı bir poşete koyup kadına veriyor. Alışveriş yapıldığı için hiçbir şeyden şüphelenmeyen mağaza görevlisinin bakışları arasında aile, kapıyı açarak kayıplara karışıyor.
Bir süre sonra bağış kutusunu yerinde olmadığını fark eden mağaza görevlisi güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntüleri izleyince hırsızlık olayını fark eden mağaza görevlisi, hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen emniyet güçleri kameralar tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülerden yola çıkarak aileyi kıskıvrak yakaladı.
Sorgularının ardından adliyeye çıkartılan aileden çocuklar ve anne serbest bırakılırken, baba, çocuğuna hırsızlık yaptırmaktan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cihan