Vahşi cinayette yeni gelişmeler

İngiltere'de kamuoyunu şok eden vahşi cinayetle ilgili olarak bir kişi polise teslim oldu. Bir hafta önce işlenen cinayette 23 yaşındaki Gabriel Ferez ve Haurent Bonomo isimli iki Fransız öğrenci oturdukları dairede işkence sonucu öldürülmüş halde bulunmuştu. Yakılan cesetlerin üzerinde 250 bıçak yarası tespit edilmişti.

Londra polisi yaptığı açıklamada, 33 yaşındaki bir kişinin sabah saatlerinde polise teslim olduğunu bildirdi. Açıklamada sözkonusu şahsın, akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için hastaneye kaldırıldığı ifade edildi ancak detaylı bilgi verilmedi.

Reklam
Reklam

İngiliz polisi cumartesi günü cinayetle bağlantısı olduğundan şüphelenilen 21 yaşındaki bir genci göz altına almış ancak bir gün sonra serbest bırakmıştı. Bu arada polis, görgü şahitlerinin ifadelerine dayanarak, olay yerinden koşarak uzaklaşan bir şüphelinin dün robot resmini yayınlamıştı.

Polis New Cross bölgesindeki tüm araç ve yayalara robot resimleri dağıtmaya başlamıştı. Öte yandan, hafta sonunda bir açıklama yapan maktüllerin aileleri, katil veya katillerin teslim olması çağrısında bulunmuşlardı.

Açıklamada, "Saklanarak yaşayamayacaksınız. Yaptığınız bu korkunç hatayı kabul etmeli ve bu eylemin vicdanınızı yalnız bırakmayacağını bilmelisiniz" ifadeleri kullanılmıştı