Vajina beyazlatma nedir, doğal yöntemler nelerdir?

Vajina beyazlatma estetik kaygısı taşıyan kadınların tercih ettiği yöntemler arasında yer alıyor. Peki vajina beyazlatma nedir, doğal yöntemler nelerdir, evde yapılabilir mi? İşte yanıtlar...

Vajina beyazlatma konusu Instagram'da paylaşılan videonun ardından gündeme geldi. Video üzerine oldukça konuşuldu ancak bir yandan da insanlar vajina beyazlatma uygulamalarını merak etmeye başladılar. Aslında burada sadece vajina beyazlatmadan bahsetmek konuyu geçiştirmek olacaktır. Çünkü kararmalar sadece genital bölgede değil, koltuk altı, bıyık bölgesinde de meydana gelebiliyor. Kararmalar zaman zaman meydana gelebilirken, ancak bu kararmalar sağlık açısından bir sorun oluşturmuyor. Öte yandan kadınlar estetik açıdan bu durumdan rahatsızlık duyabiliyor ve vajina beyazlatma, koltuk altı beyazlatmak için çeşitli yöntemlere başvurabiliyor. Bu konuda popüler arama vajina beyazlatma nedir sorgusu olsa da, biz vajina beyazlatma için doğal yöntemleri, evde uygulanabilecek yöntemleri sizler için derledik.

Reklam
Reklam

VAJİNA BEYAZLATMA NEDİR?

Önce konuya, merak edilen soruya yani; vajina beyazlatma nedir, sorusuna yanıt verelim. Zaman içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı kararmalar meydana gelen genital bölgeye çeşitli yöntemler uygulanarak beyazlatılması işlemlerinin bütününe vajina beyazlatma diyebiliriz.

Peki bu kararmalar neden meydana geliyor? Genital bölgede meydana gelen kararmaların nedeni büyük çoğunlukla renk pigmentleridir. Ancak bu duruma neden olabilecek bir çok şey olabilir. Bu kararmalar; cilt sorunlarından kaynaklanabileceği gibi, terlemeden, yanlış iç çamaşırı tercihinden, jilet kullanımından, ağda kullanımından ve hatalı epilasyondan dolayı da meydana gelebilmektedir. Yine hormonal değişimler ve doğum kontrol hapları da bu kararmalara neden olabilmektedir.

SAĞLIK AÇISINDAN ZARARLARI VAR MI?

Genital bölgede, koltuk altında, bıyık bölgesinde yaşanan bu kararmalar olağan bir durumdur. Kararmalar sağlık açısından bir sorun değildir ancak estetik açıdan can sıkıcı bir durumdur. Bu kararmaların seviyesi değişebilir, azalabilir ya da artabilir.

Reklam
Reklam

VAJİNA BEYAZLATMA İÇİN NELER YAPILMALI?

Meydana gelen kararmalar can sıkıcıdır ve kadınlar bu sorundan kurtulmak isterler. Vajina beyazlatmak için doğal yöntemlere başvurabilir, evde yapabilirsiniz. Hatta operasyon öncesinde bu yöntemleri uygulamanız daha mantıklı bir hareket olacaktır. Vajina beyazlatmak için doğal yöntemlerin başında limon suyu masajı, zeytin yağı masajı gelmektedir. Genital bölgenize, ya da kararma olan diğer bölgelere limon suyu veya zeytin yağı ile duştan önce 3-4 dakika masaj yapmanız buradaki ölü hücrelerden kurtulmanıza ve yeniden eskisi gibi beyazlamasını sağlayacaktır. Yine genital bölgede yaşanan kararmalar bu bölge temizliğinde kullanılan jilet, ağda ya da epilasyondan kaynaklanabilir. Bu durumlarda uyguladığınız yöntemi değiştirmek de sorunun çözümünde etkili olacaktır.

LAZERLE VAJİNA BEYAZLATMA NASIL YAPILIYOR?

Vajina beyazlatma tedavileri; labial whitening ya da vulvar whitening olarak biliniyor. Konusunda uzman kişiler tarafından uygulanan vajina beyazlatma operasyonu genellikle estetik merkezlerinde gerçekleştiriliyor. Genital bölge beyazlatma işlemi sırasında genel anesteziye ihtiyaç duyulmazken, işlem sırasında kararma yaşanan bölgeye lazer uygulanarak ciltte koyulaşmaya yol açan pigment olan 'melanosit' hücreleri tahrip edilir ve böylece beyazlatma sağlanmış olur. Vajina beyazlatma genellikle 15-20 dakika süre tek seansta yapılıyor ve kişi bu işlemin hemen sonrasında günlük hayatına dönüş yapabiliyor.

Reklam
Reklam