Vakfa Devredilen Ve Kullanılmayan Binaya Vatandaştan Tepki

Kozcağızlı hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan ve Diyanet İşleri vakfına devredilen kullanılmayan 3 katlı binanın kaderine...

Kozcağızlı hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan ve Diyanet İşleri vakfına devredilen kullanılmayan 3 katlı binanın kaderine terk edilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kozcağız beldesinde Aile Sağlığı Merkezinin hemen yanında bulunan binanın değerlendirilmesini isteyen vatandaşlar, "Dişinizden tırnağımızdan arttırdığımız paralarla yapıldı. Hizmet içi eğitim ya da Kur-an kursu olarak hizmet vermesi için Diyanet Vakfı’na devredildi. Binanın kaderine terk edilerek çürümeye bırakılmasına tepkiliyiz" dedi. Vatandaşlar, öğrenci yurdu, okul, sosyal tesis ve tekstil atölyesi için son derece elverişli olan binanın bir an önce faaliyete geçmesini istedi. Vatandaşlar yetkililere seslenerek bu konuya çözüm bulunmasını istediler.

Reklam
Reklam

"ÜNİVERSİTE YADA BELEDİYEYE DEVREDİLSİN"

Bir türlü değerlendiremeyip kaderine terk edilen binanın Bartın Üniversitesine ya da Kozcağız Belediyesine devredilmesini isteyen Nurettin Gökalp, “Bu binanın sahibi biziz, biz bunu çürüsün diye yapmadık. Eğitime kazandırılması için müftülüğe devrettik. Ama maalesef çürümeye mahkum ediliyor. Yetkili makamda sahip çıkmayınca ilim yuvası görüntüsünden uzak, başka amaçlar için kullanılıyor. Bu binanın tadilatının yapılarak bir an önce değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Vakfı ise, binanın ruhsatının 2013 yılında yenilendiğini, Bina ile ilgili hazırlanan raporun gönderildiğin, neticesini beklediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: