Vakfıkebir Lisesi'nde web siteli eğitim

Trabzon’un Vakfıkebir Lisesi'nde iki öğretmen tarafından hazırlanan web siteleri ile öğrencilere internet yardımıyla eğitim verilmeye...

Trabzon’un Vakfıkebir Lisesi'nde iki öğretmen tarafından hazırlanan web siteleri ile öğrencilere internet yardımıyla eğitim verilmeye başlandı. Lisenin Matematik Öğretmeni Harun İnce ve Coğrafya Öğretmeni Kazım Yılmaz, yeni eğitim sisteminin öğrencilerin başarısını artıracağını kaydetti.
Matematik Öğretmeni Harun İnce 'cebirr.com.' sitesinde Matematik,Geometri derslerinden konu tekrarları, ödev soruları, çalışma sayfası, haftanın en iyi öğrencileri, YGS ve LYS'de çıkmış sorular gibi başlıklar altında sınıfta işlenen konulara destek amaçlı eğitim veriyor. Cebirr.com adlı sitede ayrıca öğrencilere yararlı linkler, Vakfıkebir Lisesi”nin Yıllık Çalışma ve İş Takvimini de bulunuyor.
Coğrafya öğretmeni Kazım Yılmaz’ın 'izohips.net'. Sitede coğrafya konularının yanında forum ve tartışma sayfaları ile öğrencilere ortam içinde öğrenme imkânı sunuldu. Sitede ilginç coğrafi olaylar ve bunların nedenleri, araştırma konularına da yer verildi. Öğrencilerin sınav kaygısı ve sınav rehberliği konuları da sitede yer alıyor.
Okul Müdür V.Kadri Alay, siteler hakkında yaptığı açıklamada, "Eğitim ortamını sadece sınıf olarak kabul etmek yanlıştır. Arkadaşlarımız bu amaçla öğrencilerimize internette site hazırladılar. Eğitim çağındaki gençler zamanlarının büyük bir bölümünü internette geçiriyor. Oyun arasında bile olsa bu siteden yararlanabilirler. Öğrenciler kendi öğretmeninin sitesini internette görünce bu siteyle daha yakından ilgileniyor." dedi. Alay, okul öğretmenlerin yaptıkları bu çalışmalar sonucunda gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz