Vakfıkebir’de kitap kurtları ödüllendirildi

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde 48. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi. ...

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde 48. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğü binasında hizmet veren İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen programa Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Garnizon Komutanı, Savaş Çağlar, Jandarma Komutanı Fırat Teke, Belediye Başkanı Hayri Birinci, Emniyet Müdürü Serdar Hatipoğlu, İlçe Mili Eğitim Müdür Vekili Fahri Bilici, Şube Müdürü Tahsin Çoban, Yaşar Saral, İlçe Tarım Müdürü Remziye Kuleyin, İlim Yayma Cemiyeti Vakfıkebir Şubesi Başkanı Mehmet Alp, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Kütüphane Müdürü Şeref Algün, yaptığı açılış konuşmasında; bilginin dünyanın en önemli ve en vazgeçilmez hazinesi; binlerce bilginin toplandığı kütüphanelerin ise eşi benzeri olmayan, paha biçilemeyen hazine olduğunu söyledi. Algün, “Kitaplar aydınlığa açılan pencerelerdir, Kütüphanelerde aydınlığın kaynağıdır. Kütüphane Haftasının 48. Yılında binamızı hizmete açmak için sizlerle bir aradayız.” dedi.

"Kütüphaneler yapmak ve içini kitaplarla doldurmak yeterli değildir" diyen Kütüphane Müdürü Algün, "Ben kitapların üzerimizde hakları olduğunu ve önce bizlerin daha sonra çocuklarımızın kitap okumaya çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bizler bu düşünceyle böyle bir hizmet binasını Vakfıkebir’ e kazandırmak için çok mücadele ettik. Okumak sanatı, çoğunlukla hayatı kitaplarda tekrar bulmak, kitaplar sayesinde hayatı daha iyi anlamak sanatıdır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

İlçe Halk Kütüphanesi’nden 2011 yılı içerisinde 40’ ar adet kitap okuyarak birinci olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Garbetoğlu ve Beşikdüzü Atatürk Lisesi öğrencisi Recep Kesici, 39’ar adet kitap okuyarak ikinci olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Kübra Nur Bektaş, ve Fatma Zeynep Uzun ödüllerini aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: