Vakfıkebir'de kurulan fabrika ile Türkiye implan üreten 8. ülke oldu

AGS Medikal’in, Trabzon Beşikdüzü’nde gerçekleştirdiği teknoloji yatırımı ile Türkiye, uluslararası standartlarda dünyada implant teknolojisine sahip...

AGS Medikal’in, Trabzon Beşikdüzü’nde gerçekleştirdiği teknoloji yatırımı ile Türkiye, uluslararası standartlarda dünyada implant teknolojisine sahip olan ve geliştiren 8. ülke oldu. Türkiye, bu yatırım sayesinde en ileri teknoloji implant ile diş sağlığına kavuşurken; önemli bir ihracat kapısı da aralandı.
AGS Medikal, Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde gerçekleştirdiği teknolojik yatırım ile Türkiye, sağlık endüstrisinde önemli bir adım attı. Dünyada bugüne kadar ABD, İsviçre, İsrail, Güney Kore, Almanya, İtalya ve Fransa gibi 7 ülkenin sahip olduğu teknolojiye kavuşan AGS Medikal’in yatırımın tamamlanması ve üretime başlanması nedeniyle Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesisinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve AGS Medikal Genel Direktörü Görkem Serçe, Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, AK Parti ilçe Başkanı Harun Demirci katıldı.
Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon olarak ileri teknoloji gerektiren yatırımlara destek olduklarını, AGS Medikal’in tüm güçlüklere rağmen bu yatırımı gerçekleştirmesinin, Trabzon’un ülke ekonomisine katkılarını arttıracağını belirtti. Kızılcık, Türk malı implant, Trabzon’da üretilecek ve İran, Kafkasya, Orta Doğu ülkeleri gibi geniş bir coğrafyaya ihraç edileceğini, bu sayede ülkenin cari açığının kapatılmasına da katkı sağlanacağını ifade etti.
Gerçekleştirdikleri yatırım ile önemli bir teknolojik basamağı aştıklarını belirten AGS Medikal Genel Direktörü Görkem Serçe, “Çinliler bile implant teknolojisini yaşama geçiremiyorlar. Pahalı bir yatırım olması, üretim süreçlerinin zorlu olması, hijyen için sterilizasyonun önemi nedeniyle bu yatırımı benzerlerinden ayıran çok önemli detaylar var. Biz Türkiye’de bunu başardıktan sonra, artık pek çok sağlık gerecinin de üretilebilmesinin önünü açıyoruz.” dedi.
Bugüne kadar 5 milyon TL yatırım yaptıklarını ve yatırımın tamamlanmasıyla beraber toplam yatırım miktarının 15 milyon TL olacağını belirten Serçe sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gelişmiş ülkelerde implant kullanımı çok yaygın, örneğin İtalya 1 milyon adet, Almanya 1,5 milyon adet, İspanya 2 milyon adet, G.Kore 1,5 milyon adet, Japonya 3,5 milyon adet implant tüketmektedir. Ülkemizde henüz yolun başındayız, 2008 yılında AGS Medikal olarak bu sektörde işe başladığımızda yılda ortalama 80 bin adet implant tüketilmekteydi. 2011 yılına geldiğimizde tüketim adedi 3 yılda 3 katına çıkarak 250 bine yükseldi. Önümüzdeki 3 yıl içinde de aynı artış eğiliminin sürmesi ve ülkemizde tüketim miktarının 1 milyon adetlere ulaşması öngörülmektedir.”
2010 yılı verilerine göre dünyada diş hekimliğine yönelik ürün sektörünün hacmi 13,8 milyar USD olarak gerçekleştiğine işaret eden Görkem Serçe, büyüyen bu pazarda iyi yerlere gelebilmek için AR-GE faaliyetlerine önem verdiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz