Vakıf Emeklilik Orta Anadolu Bölge Müdürlüğü Açıldı

KAYSERİ (AA) - VakıfBank iştiraki olan Vakıf Emeklilik, sürdürdüğü yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında Kayseri'de Orta Anadolu Bölge Müdürlüğü'nü hizmete açtı.

"BES'teki katılımcı sayısı 4,5 milyonu aştı" Emeklilik sektörünün 2014 yılının ilk 4 ayında başarılı bir performans sergilediğine dikkati çeken Bostan, yılbaşından itibaren toplam fon büyüklüğü artışının siyasi ve ekonomik istikrar ortamının da verdiği katkıyla geçen yılın üzerinde gerçekleşerek 3 milyar lira olduğunu bildirdi. Toplam fon büyüklüğünün 28,2 milyar lira olarak gerçekleştiğini aktaran Bostan, "Sektör 2013 yılında yakaladığı yüksek katılımcı sayısı trendini 2014 yılında da sürdürmeye devam etti. Sistemdeki toplam katılımcı sayısı 4,5 milyon kişiyi aştı" dedi. Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak da bireysel emeklilik sisteminin özellikle son yıllarda devletin de verdiği katkıyla çok ciddi anlamda hareketlenmeye başladığına işaret etti. Bu konuda vatandaşların da bilinçlenmeye başladığını dile getiren Boydak, şöyle devam etti: "Emeklilik şirketlerinin büyük olması memleketlerde krizleri engelliyor. Burada bu şirketlerin topladığı fonlar genellikle orta ve uzun vadede oluyor. Dolayısıyla bu şirketlerin büyümesi ülke ekonomisinde hatırı sayılır yerde olması, ülkelerin risklere daha dayanıklı bir şekle gelmesini sağlamış oluyor. Bir de tabiki tasarruf önemli. Bugün cari açıktan söz ediyoruz. Kazandığımızdan fazlasını harcıyoruz. Buraları kullanarak tasarruf oranlarımızı arttırmamız gerekiyor. Şuanda tasarruf oranlarımız ülke genelinde yüzde 12-13 civarında. Bize benzer ülkelerde yüzde 26'ya kadar çıkanlar var. İnşallah bizde bu oranları kısa zamanda yakalarız." Konuşmaların ardından Bostan, Boydak'a hediye takdim etti. Daha sonra bölge müdürlüğü ofisi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa VakıfBank Orta Anadolu Bölge Müdürü Mustafa Kaya da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: