VakıfBank ‘rüya Takım’la Avrupa Şampiyonluğunu Hedefliyor

VakıfBank ‘rüya takım’la Avrupa şampiyonluğunu hedefliyor. Kendini ilklerin takımı olarak adlandıran VakıfBank, yaptığı flaş transferlerle...

VakıfBank ‘rüya takım’la Avrupa şampiyonluğunu hedefliyor. Kendini ilklerin takımı olarak adlandıran VakıfBank, yaptığı flaş transferlerle yeni sezona oldukça iddialı giriyor.

Japonların altın kızı Saori Kimura, Sırp yıldız Jovana Brakoçeviç, Türkiye’nin en başarılı pasörü Naz Aydemir ve Tuğçe Hocaoğlu ile birer yıllık anlaşma yaparak kadrosunu güçlendiren VakıfBank'ta yönetim, "Ulusal ve uluslararası tüm kupaların doğal favorisi konumuna geldik." diyerek iddialı olduklarını söylediler.

Türkiye'de kadın voleybolunun 26 yıldır en büyük destekçisi olan VakıfBank, 2012-2013 sezonu öncesi dünyaca ünlü yıldızları kadrosuna katarak, ses getiren transferlere imza attı. Kadın voleybolunda Avrupa’nın 3 kupasını da (Şampiyonlar Ligi, CEV Kupası, Eurochallenge) almayı başaran tek Türk takımı olan VakıfBank, bu yıl, Şampiyonlar Ligi, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası’nı kazanarak voleybolda bir ilke daha ulaşmayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

“TÜRK VOLEYBOLUNDA İLK AKLA GELEN KULÜBÜZ”

Yeni transferlerin imza töreninde açıklama yapan VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, “Kadın voleybolunda ekol olan bir kulübüyüz. Her yıl altyapıdan çıkardığımız sporcular milli takımlarımızın temelini oluştururken diğer kulüplerde mücadele eden voleybolcuların bir çoğu da yine bizim altyapımızdan yetişmiş oyunculardan oluşuyor." diyerek, şunları söyledi:

"Türk voleybolu denince ilk akla gelen kulübüz. Voleybola 26 yıldır yaptığımız yatırımla, büyük turnuvaların tamamında finallerin olmazsa olmaz markası haline geldik. Bu sezon, alt yapıdan gelen kızlarımızın yanı sıra dünyanın en önemli yıldızlarını transfer ederek güçlü bir kadro oluşturduk. Yeni transferlerimizin, ülke voleybolunu olumlu yönde etkileyerek bu spora ilgi duyan gençler için iyi birer örnek olacağını düşünüyorum. Umarım hedeflerimize ulaşır ve Türkiye’ye bir mutluluk daha yaşatırız. Kadromuza yeni katılan voleybolcularımızın kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum.”

SAORİ İLE HER MAÇIMIZDA JAPON İZLEYİCİLERİMİZ OLACAK

Reklam
Reklam

VakfıBank Spor Kulübü Başkanı Ömer Faruk Ergin ise yaptığı açıklamada, “Kadın voleybolunda dünyanın önde gelen oyuncularını kadromuza kattığımız için gururluyuz." diyerek, şunları söyledi:

"VakıfBank, gerek altyapı yatırımlarıyla gerekse doğru transfer tercihleriyle her zaman Türk voleyboluna en büyük katkı yapan kulüp olmuştur. Örnek vermek gerekirse, yeni transferimiz olan Japon Saori Kimura, Japonların halk kahramanı. Japonya’da adeta pop-starlar gibi ilgi gören biri. Türkiye’de ise Japon derneklerinden bize talepler gelmeye başladı. Maçlarımıza artık önemli sayıda Japon misafirimiz gelip bizleri destekleyecekler. Takımımızın voleybolseverlerden sezon boyunca ilgi göreceğine inanıyorum, tüm kupaları alarak bir ilke daha imza atmak istiyoruz.”

Dünyaca ünlü Japon smaçör Saori Kimura, “Bana ülkemin yanı sıra birçok ülkeden teklifler geldi fakat bu teklifler içerisinde beni en çok heyecanlandıranı VakıfBank oldu. Kulüp yapısıyla, istikrarıyla, teknik heyet ve sporcularıyla bu kulübü seçmenin kariyerim için en doğru karar olduğunu düşünerek teklifi kabul ettim. VakıfBank’a ve Türkiye’ye geldiğim için çok heyecanlıyım. Yeni bir kıtada yeni bir ülkede voleybol oynamak bana çok şey katacak. Kaliteli ve güçlü bir kadromuz var. Takım arkadaşlarımla birlikte büyük başarılara imza atmak için sabırsızlanıyorum. Ülkenizde önemli sayıda Japon vatandaşının yaşadığı bilgisini aldım. Kendilerini ve voleybolseverleri her maçımıza bekliyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

KARİYERİM İÇİN EN DOĞRU SEÇİMİ YAPTIM

Sırp yıldız Jovana Brakoçeviç ise yaptığı açıklamada, “Takımdaki iyi oyuncularla birlikte bu büyük kulüpte olmaktan dolayı heyecanlı ve mutluyum. Kendimi geliştirmek ve antrenörümüz Giovanni’den yeni şeyler öğrenmek istiyorum. Kulübümü memnun etmek ve başarılar kazanmak en büyük hedefim. Transferimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye’nin son dönemde yetiştirdiği en başarılı pasörlerden biri olarak gösterilen Naz Aydemir de, “Voleybola başladığımdan beri büyük kulüplerde oynadım. Şimdide spor yaşantımı köklü bir kulüpte sürdüreceğim için mutluyum. Yıllardır çalışmak istediğim Giovanni ile kariyerime devam etmek beni daha çok motive ediyor. Umarım VakıfBank’la çok büyük zaferlere ulaşır, daha nice seneler yeni kulübüme başarılar kazandırırım.” dedi.

Başarılı pasör Tuğçe Hocaoğlu da, “Çok kaliteli ve büyük hedefleri olan bir takımdayım. Burada olduğum için çok mutluyum. Takım olarak başarılı ve güzel bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz. Her kulvarda hedefimiz şampiyonluk. Kendimi geliştirebilmek adına çalışacağım antrenör ve takım arkadaşlarım benim için büyük bir şans.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

VAKIFBANK, VOLEYBOLDA YOLUNA ‘TEK MARKA’ OLARAK DEVAM EDECEK

1986 yılında İstanbul’da kurulan Güneş Sigorta ve 1989 yılında Ankara’da kurulan VakıfBank bayan voleybol takımları 2000 yılında faaliyetlerini tek çatı altında topladı ve kulübün ismi VakıfBank Güneş Sigorta oldu.

2009 yılında Türk Telekom’un isim sponsoru olmasıyla birlikte takımın ismi VakıfBank Güneş Sigorta Türk Telekom olarak değiştirildi. Kulüp, 2011-2012 sezonu öncesinde, VakıfBank Türk Telekom ismini aldı. 2012’den itibaren VakıfBank ismiyle yoluna devam ediyor.

YENİ TRANSFERLERLE İLGİLİ BİLGİLER

Saori Kimura
VakıfBank’ın sözleşme imzaladığı Japon smaçör, 19 Ağustos 1986’da doğdu. Voleybola Akikawa JVC’de başladı. İlk kez 2003 yılında ulusal takımda yer aldı. 2005 yılında Türkiye’de düzenlenen Genç Kızlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nda ‘en skorer’ oyuncu oldu. Ulusal takım formasını 146 kez giyme başarısı gösterdi. En son Olimpiyatlarda, bronz madalya alan takımın yıldızı olarak Londra’da mücadele etti. FIBV tarafından dünya çapında voleybola ilgiyi arttırmak amacıyla düzenlenen "FIVB Kahramanları" imaj kampanyası için seçildi.

Reklam
Reklam

Jovana Brakoçeviç
5 Mart 1988’de Sırbistan’da doğdu. 1.96 boyundaki başarılı pasör çaprazı, Belçika ve Lüksemburg’da düzenlenen 2007 Avrupa Şampiyonası’nda, Sırbistan kadın milli voleybol takımıyla gümüş madalya kazanarak turnuvada en iyi smaçör seçildi. Sırbistan ve İtalya’nın ortaklaşa düzenlediği 2011 Avrupa Şampiyonası'nda ise turnuvanın MVP'si oldu.

Naz Aydemir
1990 yılında voleybolcu anne ve babanın tek kızı olarak dünyaya geldi. Eczacıbaşı altyapısında voleybola başladı.2002-2003 sezonunda, okul takımına ek olarak Eczacıbaşı yıldız ve genç takımlarında oynamaya başladı. 2009-2010 sezonu itibariyle Fenerbahçe Universal takımına transfer olan Naz Aydemir, takımıyla oynadığı iki sezonda da Türkiye Ligi final serisinde “En İyi Pasör” ödülünü aldı. 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Naz Aydemir, aynı turnuvada “En İyi Pasör’’ seçildi. A Milli Takım’la birlikte, aynı sezonda, Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemesi birincisi, Dünya Grand Prix üçüncüsü ve İtalya Alassio'daki Edison Cup birincisi olan Naz, kariyerine bu başarıları ekleyerek kendisi için birçok ilke de imza atmış oldu.

Reklam
Reklam

Tuğçe Hocaoğlu
11 Mayis 1988’de Bursa’da doğdu. Voleybola 9 yaşında Bursa DSI Niluferspor'da başlayan genç pasör. Nilufer Belediyesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İller Bankası, Konya Ereğli Belediyesi, Ankaragücü ve Yeşilyurt kulüplerinde mücadele etti. Halen, Anadolu Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği bölümü 4.sınıf öğrencisidir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: