Vakıfbank’tan Ilk Çeyrekte 523 Milyon Lira Net Kar

Vakıfbank’ın net karı, 2013 ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 24,5 artarak 522,7...

Vakıfbank’ın net karı, 2013 ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 24,5 artarak 522,7 milyon TL oldu. Bu dönemde bankanın aktif büyüklüğü yüzde 12,8 artışla 106,8 milyar TL'ye, nakdi kredileri ise yüzde 15,3 artışla 69,4 milyar TL’ye çıktı.

2013 ilk çeyrek pekiştirilmiş olmayan mali tablolarını açıklayan Vakıfbank’ın Türkiye ekonomisine sunduğu nakdi ve gayrinakdi kredi toplamı 87,5 milyar TL’ye dayandı.

Rakamları değerlendiren Genel Müdür Halil Aydoğan, Vakıfbank’ın 523 milyon TL net kar ile ortalama özkaynak karlılığının yüzde 17,4, ortalama aktif karlılığının ise yüzde 2 seviyesine geldiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Nakdi kredilerini senelik olarak yüzde 15,3, çeyrek olarak yüzde 2.2 oranında artırarak 69.4 milyar TL’ye çıkarttıklarını; üretime, ihracata, projelere ve dolayısıyla istihdama katkıda bulunduklarını aktaran Aydoğan, “Verimliliği fazla kredi segmentlerinde büyümeye ve ekonomiye değer yaratmaya devam ediyoruz.” dedi.

Vakıfbank’ın kaynak türlerini ve vadesini artırmaya eğildiğini vurgulayan Aydoğan, şunları kaydetti:

“Gerek bono ve tahvil ihraçlarımız, gerekse dışarıdan temin ettiğimiz uzun vadeli kredilerle kaynak yapımızı türlendiriyoruz. Mevduat dışı kaynak artırımı stratejimizin Türkiye bankacılığının yapısal sorunu olan aktif-pasif vade uyumsuzluğunu minimuma indirmek için çok önemli olduğu kanısındayım. İç ve dış sermaye piyasalarında yatırımcılardan ilgi gören bono ve tahvil ihraçlarını yapmaya devam edeceğiz.”

Şube ve personel adedini artırdıklarına işaret eden Aydoğan, gelecek dönemde büyümeye ve karlılığa odaklanacaklarını sözlerine ekledi.

Vakıfbank’ın mali tabloları

Vergi Öncesi Kar 655,5 milyon TL
Net Kar 522,7 milyon TL
Toplam Mevduat 65.447,5 milyon TL
Toplam Aktifler 106.788,4 milyon TL
Nakdi Krediler 69.388,1 milyon TL
Gayri Nakdi Krediler 18.109,6 milyon TL
Özkaynaklar 12.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: