Vakıflar, artık Türkiye dışındaki eserleri de restore edecek

Yurt içindeki tarihi eserlere yönelik yenileme çalışmalarına son yıllarda hız veren Vakıflar Genel Müdürlüğü, artık...

Yurt içindeki tarihi eserlere yönelik yenileme çalışmalarına son yıllarda hız veren Vakıflar Genel Müdürlüğü, artık yurt dışındaki Türk eserlerini de restore edecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu konuda ilk olarak 15. yüzyılda Saraybosna'da inşa edilen İsa Bey Hamamı'nın onarımını üstlenecek.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15. yüzyılda Saraybosna'da inşa edilen vakıf eseri İsa Bey Hamamı'nın restorasyonu için bir süredir devam eden ön çalışmaların ardından hazırlanan restorasyon protokolü imzaya hazır hale getirildiği bildirildi.
İsa Bey Hamamı'nın kapsamlı restorasyonu için düzenlenen protokol, Saraybosna'da yarın Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Saraybosna Vakıflar Müdürlüğü yetkililerince imzalanacağı belirtilen açıklamada, "Vakıflar Genel Müdürlüğü daha önce TİKA ile işbirliği yaparak, Türkiye sınırları dışındaki birçok Osmanlı eserinin restorasyonuna teknik destek sağlamıştı. İsa Bey Hamamı'nda ise başından sonuna kadar tüm restorasyon süreci, finansmanı dahil olmak üzere Genel Müdürlükçe gerçekleştirilecek. Genel Müdürlük, 2003'ten bugüne kadar Türkiye'de 4 bine yakın vakıf eserini kapsamlı şekilde onardı. Türkiye genelindeki restorasyon çalışmalarına aralıksız devam eden Vakıflar Genel Müdürlüğü, ilk kez Türkiye sınırları dışında kalan bir vakıf eserini onarıma alıyor." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz